شناسایی کانکتور های فیبر نوری از نظر ساختار فیزیکی پچ کورد SC to SC در ابتدا و انتهای خود از کانکتور SC بهره می برد که دارای فرول 2.5mm میلی متری و هوزینگ بزرگتری نسبت به LC می باشد. پچ کورد SC to LC در یک انتها کانکتور SC و در انتهای دیگر از کانکتور LC بهره می برد، کانکتور LC هوزینگ کوچتری دارد و فادامه مطلب ...
از نظر ساختار فیزیکی پچ کورد SC to SC در ابتدا و انتهای خود از کانکتور SC بهره می برد که دارای فرول ۲٫۵mm میلی متری و هوزینگ بزرگتری نسبت به LC می باشد. پچ کورد SC to LC در یک انتها کانکتور SC و در انتهای دیگر از کانکتور LC بهره می برد، کانکتور LC هوزینگ کوچتری دارد و فرول آن ۱٫۲۵ میلی متری قطر دارد.
کانکتور SC در گذشته مورد استفاده گسترده قرار می گرفت ، امروزه کانکتور LC به دلیل کوچک تر بودن فرول بیشتر رایج می باشد، کانکتور LC همچنین در افزایش ظرفیت های پچ پنل ها و زیر ساخت ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
کابل فیبر نوری OSP ساختار کابل فیبر نوری Outside plant (OSP) به گونه ای است که لایه های کابل میتواند از کابل در شرایط محیطی ناپایدار محیط های بیرونی و فضاهای خارج از ساختمان ها مقاومت داشته باشد و در واقع این ساختار با کابل های indoor بسیار متفاوت می باشند، کابل فیبر نوری OSP ممکن است در انواع کابلادامه مطلب ...
کابل فیبر نوری OSP
ساختار کابل فیبر نوری Outside plant (OSP) به گونه ای است که لایه های کابل میتواند از کابل در شرایط محیطی ناپایدار محیط های بیرونی و فضاهای خارج از ساختمان ها مقاومت داشته باشد و در واقع این ساختار با کابل های indoor بسیار متفاوت می باشند، کابل فیبر نوری OSP ممکن است در انواع کابل هوایی ، کابل دفنی ، کابل های کانالی در مجرا یا در داخل لوله نصب گردد.
پهنای باند فیبر نوری سینگل مد چنانچه منظور شما شبکه 10 گیگابیت در ثانیه 10Gbps می باشد پاسخ سوال شما مثبت است، فیبر نوری سینگل مد میتواند تا مسافت های طولانی به راحتی از سرعت 10 گیگابیت پشتیبانی نماید. البته در نظر داشته باشید که پارامتر مورد اشار شما آنچنان که تصور می فرمایید صحیح نیست، پارامتر سرعادامه مطلب ...
چنانچه منظور شما شبکه ۱۰ گیگابیت در ثانیه ۱۰Gbps می باشد پاسخ سوال شما مثبت است، فیبر نوری سینگل مد میتواند تا مسافت های طولانی به راحتی از سرعت ۱۰ گیگابیت پشتیبانی نماید.
البته در نظر داشته باشید که پارامتر مورد اشار شما آنچنان که تصور می فرمایید صحیح نیست، پارامتر سرعت در مورد شبکه های ارتباطی در واقع پهنای باند قابل تعریف می باشد و مربوط به انتقال داده است و این میزان پهنای باند شناخته می شود.
سرعت انتقال دیتا در فیبر سینگل مد
در شبکه فیبر نوری سینگل مد هیچ گونه محدودیتی در انتقال پهنای باند های گسترده تر موجود نمی باشد و با پیشرفت فناوری میزان پهنای باند نیز افزایش می یابد، پر ظرفیت ترین شبکه های موجود در جهان بر پایه فیبر های نوری سینگل مد طراحی گردیده اند. امروزه دیتاسنتر های پر ظرفیت نیز حتی در مسافت های کوتاه از این نوع شبکه استفاده می نمایند که در مسافت های کوتاه نیز قابلیت پشتیبانی تا ۴۰۰-۶۰۰Gbps را پشتیبانی می نمایند.
قطر استاندارد فیبر نوری فیبر نوری مالتی مد دارای قطر هسته µm 50 - µm 62.5 میکرو متر می باشد، در حالی که فیبر نوری سینگل مد دارای قطر هسته بین µm 8 - µm 10.5 میکرو متر است و همچنین کلد Cladding یا روکش هسته در هر دو حالت یکسان بوده و برابر با µm125 میکرومتر ( میکرون ) می باشد. فیبر نوری OM1 دارای قطرادامه مطلب ...
قطر استاندارد فیبر نوری
فیبر نوری مالتی مد دارای قطر هسته µm 50 – µm 62.5 میکرو متر می باشد، در حالی که فیبر نوری سینگل مد دارای قطر هسته بین µm 8 – µm 10.5 میکرو متر است و همچنین کلد Cladding یا روکش هسته در هر دو حالت یکسان بوده و برابر با µm125 میکرومتر ( میکرون ) می باشد.
سنجش فیبر نوری همانطور که می دانید در حال حاضر سه روش تست و سنجش کابل فیبر نوری به عنوان دستورالعمل مورد استفاده قرار می گیرد دارد. 1- تست قلم فیبر نوری یا Visual Fault Locator (VFL): این روش ارزان ترین و ساده ترین روش تست کابل فیبر نوری می باشد. قلم فیبر نوری مجهز به منبع لیزری با طول موج مشخصی میادامه مطلب ...
۳- تست با دستگاه OTDR – Optical time-domain reflectometer: دستگاه OTDR مخفف واژه Optical time-domain reflectometer که با دریافت دیاگرام از پالس نوری ارسالی نحوه حرکت نور در فیبر را نمایش می دهد و بیشتر جهت عیب یابی نقطه ای و بررسی فیوژن های لینک و کانکتور های معیوب مورد استفاده می باشد. اما دقت سنجش و تست آن نسبت به پاور میتر بسیار کمتر می باشد.
در نتیجه می توان در ابتدا از قلم فیبر نوری (مرقون به صرفه ترین روش تست) استفاده نمود در مرحله بعدی برای دریافت اطلاعات دقیق از تست پاورمیتر و در نهایت در صورت قابل توجه بودن میزان افت لینک جهت شناسایی تعمیر و عیب یابی فیوژن های معیوب و شناسایی نقاط ضعف لینک، از تستOTDR و فرایند سنجش با دستگاه OTDR استفاده نمود.
با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت می نمایید و در صورت نیاز به پشتیبانی فنی با کارشناسان ما تماس برقرار فرمایید. https://docs.msp-ict.com/Testing-Installed-fibre-optic-cable-fa.html
اسپلایس کابل فیبر نوری برای انجام یک اتصال با کیفیت و سربندی مناسب کابل فیبر نوری با افت ناچیز ، به یک دستگاه فیوژن نیاز دارید تا دو تار فیبر نوری را به هم متصل نماید. در ابتدا باید روکش تار ها را تا جایی که قطر کلد فیب نوری می باشد در حدود 125 میکرون ، با استفاده از یک استریپر Stripper برداشته و آمادامه مطلب ...
برای انجام یک اتصال با کیفیت و سربندی مناسب کابل فیبر نوری با افت ناچیز ، به یک دستگاه فیوژن نیاز دارید تا دو تار فیبر نوری را به هم متصل نماید. در ابتدا باید روکش تار ها را تا جایی که قطر کلد فیب نوری می باشد در حدود ۱۲۵ میکرون ، با استفاده از یک استریپر Stripper برداشته و آماده نمایید، سپس فیبر را تمیز و تار را با کلیور به صورت مسطح برش می نماید ، این فرایند برای هر دو تار فیبر نوری صورت می پذیرد و در نهایت در داخل دستگاه با یک فاصله دقیق رو به روی یکدیگر قرار دهید تا در نهایت به صورت محوری و جانبی تراز شوند و پس از آماده سازی و فرایند تمیز کردن الکترود ها، فرایند فیوژن تار های فیبر نوری آغاز می شود.
از طریق لینک زیر میتوانید مراحل فیوژن فیبر نوری دنبال فرمایید! https://docs.msp-ict.com/What-is-Fiber-Optic-Fusion-Splicer-fa.html
از نکات مهم در این مبحث می توان به ظرفیت بالای شبکه فیبر نوری اشاره نمود. کابل های فیبر نوری محدودیت پهنای باند ندارند در حالی که کابل های شبکه مسی محدودیت پهنای باند دارند. به جهت درک این موضوع می توان به مثال زیر اشاره نمود: ویژگی های برتر فیبر نوری در مقایسه با شبکه مسی می شود تصور نمایید که کابلادامه مطلب ...
تصور نمایید که کابل ای ۹۰۰ زوج مخابراتی از نوع مس در اختیار دارید که عموماً برای انتقال سیگنال های مخابراتی کاربرد دارد، حدوداً دارای ۳ اینچ (۷٫۶۲ سانتی متر) قطر می باشد و همچنین با وزنی معادل ۷٫۳۰ کیلوگرم در هر متر می باشد. این کابل شبکه مسی توانایی و امکان انتقال هزاران تماس تلفنی را به صورت همزمان دارد.
حال در مقیاسی دیگر کابل فیبر نوری با ۱۴۴ کور ( تار فیبر نوری) با قطری کمتر از ۱٫۵ سانتی متر و وزنی معادل ۵۹ کیلوگرم در ۱۰۰۰ متر، می تواند میلیون ها تماس تلفنی را همزمان انتقال دهد.
همین امر در مورد داده های دیجیتال نیز صدق می نماید. ترافیک و تقاضای داده ها رو به افزایش می باشد و نیاز به سرعت و پهنای باند تقاضا برای استفاده از کابل های فیبر نوری را به عنوان کم هزینه ترین راه برای انجام فرایند انتقال افزایش می دهد.
با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت می نمایید و در صورت نیاز به پشتیبانی فنی با کارشناسان ما تماس برقرار فرمایید.
در پاسخ به این سوال و درک آن ابتدا باید دو گروه CAT7 و CAT8 را به خوبی بشناسیم و به این دوگروه شبکه تسلط کافی داشته باشیم. کابل شبکه Cat7 کابل گروه Cat7 معروف به کابل Cat7 یا Cat-7 برای کابل کشی زیرساخت های گیگابیت اترنت استفاده می شود. حداکثر 600 مگاهرتز را ارائه می دهد. یک انتخاب عالی برای کابل کشادامه مطلب ...
در پاسخ به این سوال و درک آن ابتدا باید دو گروه CAT7 و CAT8 را به خوبی بشناسیم و به این دوگروه شبکه تسلط کافی داشته باشیم.
کابل گروه Cat7 معروف به کابل Cat7 یا Cat-7 برای کابل کشی زیرساخت های گیگابیت اترنت استفاده می شود. حداکثر ۶۰۰ مگاهرتز را ارائه می دهد. یک انتخاب عالی برای کابل کشی خانه هوشمند شما، زیر ساخت شرکت ها و دیتاسنتر های متمرکز می باشد. پس از کابل کشی ، حتی می توانید ایده های اتوماسیون را بررسی نمایید. حداکثر فرکانس ۱ گیگاهرتز این کابل از ارتباطات اترنت با پهنای باند های بالاتر از ۱۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می نماید. و با نسل های قبلی خود گروه هایCat6 ، Cat5 و Cat5e سازگار می باشد. کابل Cat7 استاندارد ISO یا کلاس Class F استاندارد EN ، دارای ۴ کانال اتصال می باشد میتواند مسافت ۱۰۰ متر را بدون تقویت کننده طی نماید. کابل های Cat7 با محافظت کامل برای جفت های به هم تابیده شده ارائه می شوند.. شیلد های روکش به دو شکل استاندارد (SSTP) و (SFTP) شناخته می شوند. با افزایش مقاومت در برابر نویز ، تداخل متقابل بیگانه حذف می شود. این به کاربران امکان می دهد در لینک های طولانی تر سرعت بیشتری را دریافت نمایند.
کابل گروه ۸ ، کابل Cat8 یا کابل Cat-8 نوع پیشرفته تری از کابل اترنت مباشد که جدا از کابل های قبلی، به عنوان نسل جدیدتر شناخته می شود. حداکثر فرکانس ۲ گیگاهرتز (۲۰۰۰ مگاهرتز) را پشتیبانی می نماید. محدودیت فاصله ۳۰ متر با ۲ کانال اتصال می باشد. کابل کشی دارای روکش محافظ می باشد. نکته مهمی که باید در نظر گرفته شود این است که می تواند از سرعت ۳۵ گیگابیت بر ثانیه یا ۴۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی نماید. به طور کلی ، ظاهر فیزیکی آن شبیه به کابل های نسل قبلی می باشد. ابتدا و انتهای آن از اتصالات RJ45 یا اتصالات غیر RJ45 نوع های GG45 بهره می برد. با تمام نسخه های قبلی خود سازگار است. می توانید از اتصال دهنده های استاندارد نسخه های قبلی مانند Cat-7 استفاده نمایید.
بنابراین هر دو کابل از فناوری اتصال RJ45 پشتیبانی می نمایند.
Cat7 و Cat8 به نسبت در میزان رده بندی قیمت با همتا های خود مانند Cat6 بسیار گرانتر می باشند. از نکاتی که نشان دهنده پیشرفت فناوری در این حوزه می باشد، طول عمر گروه Cat7 و Cat8 می باشد. به طور میانگین میزان بهره بری و عمر cat 6(Class E) ، ۱۰ سال و cat7 به همراه Cat8، ۲۰ تا ۲۵ سال می باشد.
امروزه از cat8 بطور معمول در ارتباطات کوتاه استفاده می شود که بیشتر در دیتا سنتر ها مورد کاربری قرار می گیرد.
مزایا – با فرکانس کاری بالاتر از کابل های Cat6a محافظت می شود.
معایب – کمی گران می باشند. تست و سنجش آنها پیچیده تر است و به تجهیزات مدرن نیاز دارد.. کابل های گروه ۸:
مزایا – سریعترین شبکه مسی در هر فاصله ای در دسترس است.
معایب – به دلیل اتصالات مختلف ، آنها با کابل های cat5e و cat 6 سازگار نیستند. این کابل ها نسبت به نسخه های قبلی بسیار گران تر هستند.
شما می توانید با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت فرمایید و یا با کارشناسان ما تماس برقرار نمایید.
واژه LSZH مخفف Low Smoke Zero Halogen (کم دود، فاقد گاز هالوژن) می باشد. روکش LSZH. بدون هالوژن – کم دود و غیر سمی فاقد هالوژن: در لایه های سازنده این روکش از موادی عایق سازگار با محیط زیست استفاده شده است و با توجه به ظرافت ساخت، نه تنها دارای خواص الکتریکی، فیزیکی و مکانیکی مناسبی می باشد، بلکه ماادامه مطلب ...
واژه LSZH مخفف Low Smoke Zero Halogen (کم دود، فاقد گاز هالوژن) می باشد.
فاقد هالوژن: در لایه های سازنده این روکش از موادی عایق سازگار با محیط زیست استفاده شده است و با توجه به ظرافت ساخت، نه تنها دارای خواص الکتریکی، فیزیکی و مکانیکی مناسبی می باشد، بلکه مانع از ایجاد اکسیژن رسانی ویژه به کابل می شود. همچنین این روکش فاقد عناصر هالوژن است که از ((آلودگی ثانویه)) که در واقع در هنگام گرم شدن و یا سوختن، مانع از پخش شدن گاز های هالوژن و گاز های سمی می شود. این روکش LSZH در مقایسه با کابل هایی با روکش PVC (Polyvinylchloride) کمتر سمی است.
کمترین استفاده از مواد سمی در تولید روکش و با دود کم ( Low-smoke and low-toxicity )
دود کم و سمیت کم: استفاده از مواد پوشش مخصوص جدید که برای محیط زیست کمترین آلایندگی را دارند و در حین تولید و سوختن گازهای سمی را تولید نمی نماید و گازهای اسیدی بسیار کمی از خود ساطع می کند و باعث کاهش آسیب به پرسنل تولید و تجهیزات می شود. استفاده از کابل های کم دود و فاقد هالوژن در مکان های داخلی که افراد به شکل متمرکز قرار می گیرند بسیار ضروری بوده و بر اساس استاندارد امری الزامی است.
حفاظت از محیط زیست: در ساختار اصلی عایق و پوشش LSZH از سرب، کادمیوم و سایر فلزات سنگین که برای انسان مضرر می باشد استفاده نشده است و همچنین در هنگام استفاده و بعد از دور انداختن کابل به خاک و آب ضرر و آسیبی وارد نمی نماید. در نهایت نتایج حاصل شده از عملکرد روکش LSZH نشان دهنده سازگاری بالا و مناسب این روکش نسبت به روکش های نسل های قدیمی تر می باشد.
بازدارندگی شعله بالا: در واقع روکش LSZH باعث جلوگیری از گسترش حجم شعله های آتش و در پی آن کاهش آسیب های ناشی از احتراق می شود و این مهم را در هنگام آتش سوزی ضمانت می نماید. امروزه با توجه به نوع ساخت و ساز ها و ارتفاع بالای ساختمان ها در شرایط سخت و دشوار مانند حریق امکان نجات یافتن افراد کاهش می یابد، اما در صورت استفاده از کابل های با روکش LSZH می توان زمان تخریب و حجم احتراق را کاهش داد و از پخش شدن گاز های سمی جلوگیری نمود.
شما می توانید با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت فرمایید و یا با کارشناسان ما تماس برقرار نمایید. https://shop.msp-ict.com/ایمنی-و-خطرات-در-نصب-شبکه-فیبر-نوری/ https://docs.msp-ict.com/Testing-Installed- https://docs.msp-ict.com/fibre-optic-cable-OFNR-OFNP-OFCR-OFCP-LSZH-fa.html مشخصات عمومی را وارد کنید
در ابتدا ، اجازه دهید واضح توضیح نماییم: فیبر نوری سینگل مد SM و مالتی مد MM کاملاً متفاوت هستند و هیچ یک نمی توانند جایگزین دیگری شوند. بنابراین پاسخ سوال شمادر واقع: خیر می باشد و این فرایند ، اتلاف وقت خواهد بود. آیا مواردی وجود دارد که بتوان از فیبر نوری مالتی مد یا چند حالته MM به جای SM به شکلادامه مطلب ...
در ابتدا ، اجازه دهید واضح توضیح نماییم: فیبر نوری سینگل مد SM و مالتی مد MM کاملاً متفاوت هستند و هیچ یک نمی توانند جایگزین دیگری شوند. بنابراین پاسخ سوال شمادر واقع: خیر می باشد و این فرایند ، اتلاف وقت خواهد بود.
آیا مواردی وجود دارد که بتوان از فیبر نوری مالتی مد یا چند حالته MM به جای SM به شکل محدود استفاده نمود ؟ چنانچه نور از طریق یک فیبر نوری SM که دارای هسته بسیار کوچکتر می باشد معادل ۹ میکرون به یک فیبر نوری مالتی مد MM با هسته بسیار بزرگتر معادل ۵۰ یا ۶۲٫۵ و سپس به یک گیرنده نوری منتقل شود ، ممکن است نور عبوری البته با افت و خطای بیت بالا دریافت شود و اطلاعات به شکل ناقص دریافت گردند. این فرایند ممکن است از یک پچ پنل به یک پچ کورد حداکثر تا یک متر ، جهت بررسی میزان روشنایی نور در “شرایط اضطرار بکار گیرد.
آیا مواردی وجود دارد که فیبر نوری سینگل مد SM بتواند به عنوان جایگزین فیبر نوری مالتی مد MM عملکرد قابل قبول داشته باشد؟ خوب ، هر دو از شیشه خوب ساخته شده اند ، بنابراین برای مسافت های بسیار کوتاه به فیبر نوری مالتی مد MM البته تا اندازه یک متر (برای بررسی اینکه آیا نور وجود دارد یا خیر) ، هر دو به احتمال زیاد کار خواهند کرد – نه فقط به دلیل اختلاف هسته آنها ، بلکه فقط به این دلیل که این یک تکه کوتاهی از شیشه هستند و میتوانند نور را عبور دهند.
آیا می توان به عنوان یک آداپتور ترکیبی در پنل های سینگل مد به سینگل مد SM-to-SM یا مابین پنل های مالتی مد به مالتی مد MM-to-MM استفاده نمود؟ خیر ، کار نخواهد نمود ممکن است کمی نور حرکت نماید ، اما در واقع ، وقت خود را هدر خواهید داد.
اما به طور کلی ، تنها دفعاتی که می توانید فیبر های نوری مالتی و سینگل را ترکیب نمایید ، به طور واضح ، به طور موقتی است و تنها در صورتی که درک نمایید که چرا این کار را انجام می دهید و از این “آزمایش” که انجام می دهید چه انتظاری دارید. اگر کسی به شما گفت “خوب است ، به جای آن از آن استفاده کنید ، کار می کند” ، شما باید به هر سخنی که از آن شخص فنی می شنوید بی اعتماد باشید – و خودتان آن شخص نباشید!
جدای از موارد ذکر شده، طول موج های انتقال دیتا در فیبر های نوری سینگل مد یا تک حالته ۱۳۱۰ نانومتر و ۱۵۵۰ نانومتر است که به طور کلی برای انتقال سیگنال های نوری در فواصل طولانی مورد استفاده قرار می گیرد. مشخصات به طور کلی ۹/۱۲۵ میکرومتر می باشد. هسته فیبر از جنس کوارتز شیشه ای بسیار نازک با قطر ۹ یا ۱۰ میکرون می باشد.
طول موج های انتقال فیبر چند حالته یا مالتی مد ۸۵۰ نانومتر است که عموماً برای انتقال سیگنال های نوری در فواصل کوتاه استفاده می شود. مشخصات به طور کلی ۵۰/۱۲۵ یا۶۲٫۵/۱۲۵ میکرومتر می باشد. حالت انتقال فیبر چند حالته با افزایش اشعه های نوری ایجاد می شود که دورترین انتقال تا فاصله ۲ کیلومتر می رسد.
تفاوت پچ کورد SC-SC و SC-LC؟
تیم پشتیبانی (a)
شناسایی کانکتور های فیبر نوری از نظر ساختار فیزیکی پچ کورد SC to SC در ابتدا و انتهای خود از کانکتور SC بهره می برد که دارای فرول 2.5mm میلی متری و هوزینگ بزرگتری نسبت به LC می باشد. پچ کورد SC to LC در یک انتها کانکتور SC و در انتهای دیگر از کانکتور LC بهره می برد، کانکتور LC هوزینگ کوچتری دارد و فادامه مطلب ...
شناسایی کانکتور های فیبر نوری
از نظر ساختار فیزیکی پچ کورد SC to SC در ابتدا و انتهای خود از کانکتور SC بهره می برد که دارای فرول ۲٫۵mm میلی متری و هوزینگ بزرگتری نسبت به LC می باشد. پچ کورد SC to LC در یک انتها کانکتور SC و در انتهای دیگر از کانکتور LC بهره می برد، کانکتور LC هوزینگ کوچتری دارد و فرول آن ۱٫۲۵ میلی متری قطر دارد.
پرکاربردترین کانکتور های فیبر نوری
کانکتور SC در گذشته مورد استفاده گسترده قرار می گرفت ، امروزه کانکتور LC به دلیل کوچک تر بودن فرول بیشتر رایج می باشد، کانکتور LC همچنین در افزایش ظرفیت های پچ پنل ها و زیر ساخت ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت می نمایید و در صورت نیاز به پشتیبانی فنی با کارشناسان ما تماس برقرار فرمایید.
https://docs.msp-ict.com/Fiber-optic-patchcord-fa.html
https://docs.msp-ict.com/The-best-and-most-used-fiber-optic-connectors-fa.html
https://article.msp-ict.com/تشخیص-و-شناسایی-کانکتور-فیبر-نوری/ مشخصات عمومی را وارد کنید
کابل فیبر نوری OSP چیست؟
تیم پشتیبانی (a)
کابل فیبر نوری OSP ساختار کابل فیبر نوری Outside plant (OSP) به گونه ای است که لایه های کابل میتواند از کابل در شرایط محیطی ناپایدار محیط های بیرونی و فضاهای خارج از ساختمان ها مقاومت داشته باشد و در واقع این ساختار با کابل های indoor بسیار متفاوت می باشند، کابل فیبر نوری OSP ممکن است در انواع کابلادامه مطلب ...
کابل فیبر نوری OSP
ساختار کابل فیبر نوری Outside plant (OSP) به گونه ای است که لایه های کابل میتواند از کابل در شرایط محیطی ناپایدار محیط های بیرونی و فضاهای خارج از ساختمان ها مقاومت داشته باشد و در واقع این ساختار با کابل های indoor بسیار متفاوت می باشند، کابل فیبر نوری OSP ممکن است در انواع کابل هوایی ، کابل دفنی ، کابل های کانالی در مجرا یا در داخل لوله نصب گردد.
کابل های OSP دارای استاندارد های لازم جهت مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفشUV Resistance و مقاومت در برابر آب با فناوری های مسدود سازی Water blocking system و مقاومت در برابر جوندگان Anti Rodent و مقاومت میکروبی می باشند.
با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت می نمایید و در صورت نیاز به پشتیبانی فنی با کارشناسان ما تماس برقرار فرمایید.
https://article.msp-ict.com/استاندارد-های-فیبر-نوری/
https://article.msp-ict.com/دسته-بندی-کابل-فیبر-نوری-بر-اساس-استاند/
https://article.msp-ict.com/معیارهای-طراحی-کابل-فیبر-نوری/ مشخصات عمومی را وارد کنید
فیبر نوری سینگل مد و شبکه ۱۰ گیگابیت
تیم پشتیبانی (a)
پهنای باند فیبر نوری سینگل مد چنانچه منظور شما شبکه 10 گیگابیت در ثانیه 10Gbps می باشد پاسخ سوال شما مثبت است، فیبر نوری سینگل مد میتواند تا مسافت های طولانی به راحتی از سرعت 10 گیگابیت پشتیبانی نماید. البته در نظر داشته باشید که پارامتر مورد اشار شما آنچنان که تصور می فرمایید صحیح نیست، پارامتر سرعادامه مطلب ...
پهنای باند فیبر نوری سینگل مد
چنانچه منظور شما شبکه ۱۰ گیگابیت در ثانیه ۱۰Gbps می باشد پاسخ سوال شما مثبت است، فیبر نوری سینگل مد میتواند تا مسافت های طولانی به راحتی از سرعت ۱۰ گیگابیت پشتیبانی نماید.
البته در نظر داشته باشید که پارامتر مورد اشار شما آنچنان که تصور می فرمایید صحیح نیست، پارامتر سرعت در مورد شبکه های ارتباطی در واقع پهنای باند قابل تعریف می باشد و مربوط به انتقال داده است و این میزان پهنای باند شناخته می شود.
سرعت انتقال دیتا در فیبر سینگل مد
در شبکه فیبر نوری سینگل مد هیچ گونه محدودیتی در انتقال پهنای باند های گسترده تر موجود نمی باشد و با پیشرفت فناوری میزان پهنای باند نیز افزایش می یابد، پر ظرفیت ترین شبکه های موجود در جهان بر پایه فیبر های نوری سینگل مد طراحی گردیده اند. امروزه دیتاسنتر های پر ظرفیت نیز حتی در مسافت های کوتاه از این نوع شبکه استفاده می نمایند که در مسافت های کوتاه نیز قابلیت پشتیبانی تا ۴۰۰-۶۰۰Gbps را پشتیبانی می نمایند.
در گذشته از فیبر سینگل مد با سرعت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه تحت شبکه Infiniband استفاده می شده است.
چنانچه مطابق استاندارد پروتکل های شبکه از تجهیزات اکتیو با کیفیت استفاده شود می تواند پهنای باند های بیشتری را نیز پشتیبانی نماید.
با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت می نمایید و در صورت نیاز به پشتیبانی فنی با کارشناسان ما تماس برقرار فرمایید.
https://article.msp-ict.com/طراحی-شبکه-در-دیتا-سنتر/
https://article.msp-ict.com/پهنای-باند-فیبر-نوری-عوامل-موثر/
https://article.msp-ict.com/ساختار-فیبر-نوری-optical-fiber-structure/
https://article.msp-ict.com/تفاوت-فیبر-نوری-سینگل-مد-و-مالتی-مد/ مشخصات عمومی را وارد کنید
قطر استاندارد فیبر نوری مالتی مد و سینگل مد
تیم پشتیبانی (a)
قطر استاندارد فیبر نوری فیبر نوری مالتی مد دارای قطر هسته µm 50 - µm 62.5 میکرو متر می باشد، در حالی که فیبر نوری سینگل مد دارای قطر هسته بین µm 8 - µm 10.5 میکرو متر است و همچنین کلد Cladding یا روکش هسته در هر دو حالت یکسان بوده و برابر با µm125 میکرومتر ( میکرون ) می باشد. فیبر نوری OM1 دارای قطرادامه مطلب ...
قطر استاندارد فیبر نوری
فیبر نوری مالتی مد دارای قطر هسته µm 50 – µm 62.5 میکرو متر می باشد، در حالی که فیبر نوری سینگل مد دارای قطر هسته بین µm 8 – µm 10.5 میکرو متر است و همچنین کلد Cladding یا روکش هسته در هر دو حالت یکسان بوده و برابر با µm125 میکرومتر ( میکرون ) می باشد.
فیبر نوری OM1 دارای قطر ۶۲٫۵/۱۲۵µm می باشد و سری OM2 ُ OM3 ِ OM4 و OM5 دارای ۵۰/۱۲۵µm قطر می باشد.
با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت می نمایید و در صورت نیاز به پشتیبانی فنی با کارشناسان ما تماس برقرار فرمایید.
https://article.msp-ict.com/کابل-فیبر-نوری-چیست/
https://article.msp-ict.com/ساختار-فیبر-نوری-optical-fiber-structure/
https://article.msp-ict.com/دسته-بندی-کابل-فیبر-نوری-بر-اساس-استاند/
https://article.msp-ict.com/تفاوت-فیبر-نوری-سینگل-مد-و-مالتی-مد/ مشخصات عمومی را وارد کنید
اصلی ترین تست کابل فیبر نوری چیست
تیم پشتیبانی (a)
سنجش فیبر نوری همانطور که می دانید در حال حاضر سه روش تست و سنجش کابل فیبر نوری به عنوان دستورالعمل مورد استفاده قرار می گیرد دارد. 1- تست قلم فیبر نوری یا Visual Fault Locator (VFL): این روش ارزان ترین و ساده ترین روش تست کابل فیبر نوری می باشد. قلم فیبر نوری مجهز به منبع لیزری با طول موج مشخصی میادامه مطلب ...
سنجش فیبر نوری
همانطور که می دانید در حال حاضر سه روش تست و سنجش کابل فیبر نوری به عنوان دستورالعمل مورد استفاده قرار می گیرد دارد.
۱- تست قلم فیبر نوری یا Visual Fault Locator (VFL): این روش ارزان ترین و ساده ترین روش تست کابل فیبر نوری می باشد. قلم فیبر نوری مجهز به منبع لیزری با طول موج مشخصی می باشد. از نکات مهم در مورد قلم فیبر نوری می توان به پی بردن به سلامت و عملکرد بصری جوش فیبر نوری، پیگتیل و کانکتور اشاره نمود. در حالت کلی تست قلم فیبر نوری، ابتدایی ترین روش سنجش کابل فیبر نوری می باشد و در عین حال از ضروری ترین تجهیزات سنجش و اندازه گیری لینک و کابل های فیبر نوری می باشد.
۲- دستگاه پاور میتر فیبر نوری به همراه سورس یا منبع نوری: مطابق فرایند تست استاندارد شبکه فیبر نوری، میتوان پاورمیتر فیبر نوری را به همراه منبع فیبر نوری اساسی ترین و مهمترین روش سنجش کابل فیبر نوری نصب شده معرفی نمود. از موارد بسیار مهم در مورد این تست می توان به توانایی بالا این دستگاه در اندازه گیری دقیق کیفیت و افت لینک نوری اشاره نمود.علت اساسی بودن این روش تست پارمترهای یکسان در صورت تکرار فرایند سنجش می باشد.
تست استاندارد شبکه فیبر نوری
۳- تست با دستگاه OTDR – Optical time-domain reflectometer: دستگاه OTDR مخفف واژه Optical time-domain reflectometer که با دریافت دیاگرام از پالس نوری ارسالی نحوه حرکت نور در فیبر را نمایش می دهد و بیشتر جهت عیب یابی نقطه ای و بررسی فیوژن های لینک و کانکتور های معیوب مورد استفاده می باشد. اما دقت سنجش و تست آن نسبت به پاور میتر بسیار کمتر می باشد.
در نتیجه می توان در ابتدا از قلم فیبر نوری (مرقون به صرفه ترین روش تست) استفاده نمود در مرحله بعدی برای دریافت اطلاعات دقیق از تست پاورمیتر و در نهایت در صورت قابل توجه بودن میزان افت لینک جهت شناسایی تعمیر و عیب یابی فیوژن های معیوب و شناسایی نقاط ضعف لینک، از تستOTDR و فرایند سنجش با دستگاه OTDR استفاده نمود.
با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت می نمایید و در صورت نیاز به پشتیبانی فنی با کارشناسان ما تماس برقرار فرمایید.
https://docs.msp-ict.com/Testing-Installed-fibre-optic-cable-fa.html
https://docs.msp-ict.com/FAQ-FOTP-95-fa.html
https://docs.msp-ict.com/Optical-Bandwidth-Attenuation-fa.html مشخصات عمومی را وارد کنید
اتصال کابل فیبر نوری به چه شکل می باشد
تیم پشتیبانی (a)
اسپلایس کابل فیبر نوری برای انجام یک اتصال با کیفیت و سربندی مناسب کابل فیبر نوری با افت ناچیز ، به یک دستگاه فیوژن نیاز دارید تا دو تار فیبر نوری را به هم متصل نماید. در ابتدا باید روکش تار ها را تا جایی که قطر کلد فیب نوری می باشد در حدود 125 میکرون ، با استفاده از یک استریپر Stripper برداشته و آمادامه مطلب ...
اسپلایس کابل فیبر نوری
برای انجام یک اتصال با کیفیت و سربندی مناسب کابل فیبر نوری با افت ناچیز ، به یک دستگاه فیوژن نیاز دارید تا دو تار فیبر نوری را به هم متصل نماید. در ابتدا باید روکش تار ها را تا جایی که قطر کلد فیب نوری می باشد در حدود ۱۲۵ میکرون ، با استفاده از یک استریپر Stripper برداشته و آماده نمایید، سپس فیبر را تمیز و تار را با کلیور به صورت مسطح برش می نماید ، این فرایند برای هر دو تار فیبر نوری صورت می پذیرد و در نهایت در داخل دستگاه با یک فاصله دقیق رو به روی یکدیگر قرار دهید تا در نهایت به صورت محوری و جانبی تراز شوند و پس از آماده سازی و فرایند تمیز کردن الکترود ها، فرایند فیوژن تار های فیبر نوری آغاز می شود.
از طریق لینک زیر میتوانید مراحل فیوژن فیبر نوری دنبال فرمایید!
https://docs.msp-ict.com/What-is-Fiber-Optic-Fusion-Splicer-fa.html
دستگاه فیوژن فیبر نوری
دستگاه های فیوژن اسپلایسر دستگاه های به نسبت پر هزینه ای می باشند که دارای یک میکروسکوپ برای مشاهده فیبر با نور پس زمینه و همچنین دارای مکانیزم های دقیق سه بعدی موقیعت یاب جهت قرار دادن تار های نوری می باشند ، فرایند فیوژن معمولا در صفحه نمایش پیش روی اپراتور نمایش داده میشود. پس از تراز شدن کور ها، اسپلایسر دو تار فیبر نوری را با توسط یک قوس الکتریکی Electric arc توسط الکترودهای کوچک ذوب می نماید و باعث اتصال تار ها به یکدیگر می شود.
پس از انجام عملیات اسپلایس با فیبر شکننده ای مواجه خواهیم بود که باید از یک محافظ (شرینک حرارتی و یا کریمپ فلزی) جهت نگه داشتن فیبر استفاده نمود. تا فرایند اسپلاس به خوبی پایان یابد.
با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت می نمایید و در صورت نیاز به پشتیبانی فنی با کارشناسان ما تماس برقرار فرمایید.
https://article.msp-ict.com/فیوژن-فیبر-نوری-چیست؟/
https://article.msp-ict.com/استاندارد-های-فیبر-نوری/
https://article.msp-ict.com/تفاوت-عملکرد-روکش-کلد-cladding-فیبر-نوری/
https://article.msp-ict.com/کابل-فیبر-نوری-چیست/
https://article.msp-ict.com/ضرورت-تمیز-کاری-اتصالات-فیبر-نوری/ مشخصات عمومی را وارد کنید
آیا کابل های فیبر نوری عملکرد بهتری نسبت به کابل های شبکه مسی دارند
تیم پشتیبانی (a)
از نکات مهم در این مبحث می توان به ظرفیت بالای شبکه فیبر نوری اشاره نمود. کابل های فیبر نوری محدودیت پهنای باند ندارند در حالی که کابل های شبکه مسی محدودیت پهنای باند دارند. به جهت درک این موضوع می توان به مثال زیر اشاره نمود: ویژگی های برتر فیبر نوری در مقایسه با شبکه مسی می شود تصور نمایید که کابلادامه مطلب ...
از نکات مهم در این مبحث می توان به ظرفیت بالای شبکه فیبر نوری اشاره نمود. کابل های فیبر نوری محدودیت پهنای باند ندارند در حالی که کابل های شبکه مسی محدودیت پهنای باند دارند. به جهت درک این موضوع می توان به مثال زیر اشاره نمود:
ویژگی های برتر فیبر نوری در مقایسه با شبکه مسی می شود
تصور نمایید که کابل ای ۹۰۰ زوج مخابراتی از نوع مس در اختیار دارید که عموماً برای انتقال سیگنال های مخابراتی کاربرد دارد، حدوداً دارای ۳ اینچ (۷٫۶۲ سانتی متر) قطر می باشد و همچنین با وزنی معادل ۷٫۳۰ کیلوگرم در هر متر می باشد. این کابل شبکه مسی توانایی و امکان انتقال هزاران تماس تلفنی را به صورت همزمان دارد.
حال در مقیاسی دیگر کابل فیبر نوری با ۱۴۴ کور ( تار فیبر نوری) با قطری کمتر از ۱٫۵ سانتی متر و وزنی معادل ۵۹ کیلوگرم در ۱۰۰۰ متر، می تواند میلیون ها تماس تلفنی را همزمان انتقال دهد.
پهنای باند شبکه فیبر نوری
همین امر در مورد داده های دیجیتال نیز صدق می نماید. ترافیک و تقاضای داده ها رو به افزایش می باشد و نیاز به سرعت و پهنای باند تقاضا برای استفاده از کابل های فیبر نوری را به عنوان کم هزینه ترین راه برای انجام فرایند انتقال افزایش می دهد.
با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت می نمایید و در صورت نیاز به پشتیبانی فنی با کارشناسان ما تماس برقرار فرمایید.
https://article.msp-ict.com/کابل-فیبر-نوری-چیست/
https://article.msp-ict.com/باند-های-طول-موج-فیبر-نوری-مخابرات/
https://article.msp-ict.com/مقایسه-کابل-فیبر-نوری-و-کابل-های-شبکه-مس/
https://article.msp-ict.com/ضریب-شکست-نور-شاخص-شکست-فیبر-نوری/ مشخصات عمومی را وارد کنید
تفاوت بین Cat8 و Cat7 چیست
تیم پشتیبانی (a)
در پاسخ به این سوال و درک آن ابتدا باید دو گروه CAT7 و CAT8 را به خوبی بشناسیم و به این دوگروه شبکه تسلط کافی داشته باشیم. کابل شبکه Cat7 کابل گروه Cat7 معروف به کابل Cat7 یا Cat-7 برای کابل کشی زیرساخت های گیگابیت اترنت استفاده می شود. حداکثر 600 مگاهرتز را ارائه می دهد. یک انتخاب عالی برای کابل کشادامه مطلب ...
در پاسخ به این سوال و درک آن ابتدا باید دو گروه CAT7 و CAT8 را به خوبی بشناسیم و به این دوگروه شبکه تسلط کافی داشته باشیم.
کابل شبکه Cat7
کابل گروه Cat7 معروف به کابل Cat7 یا Cat-7 برای کابل کشی زیرساخت های گیگابیت اترنت استفاده می شود. حداکثر ۶۰۰ مگاهرتز را ارائه می دهد. یک انتخاب عالی برای کابل کشی خانه هوشمند شما، زیر ساخت شرکت ها و دیتاسنتر های متمرکز می باشد. پس از کابل کشی ، حتی می توانید ایده های اتوماسیون را بررسی نمایید. حداکثر فرکانس ۱ گیگاهرتز این کابل از ارتباطات اترنت با پهنای باند های بالاتر از ۱۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می نماید. و با نسل های قبلی خود گروه هایCat6 ، Cat5 و Cat5e سازگار می باشد. کابل Cat7 استاندارد ISO یا کلاس Class F استاندارد EN ، دارای ۴ کانال اتصال می باشد میتواند مسافت ۱۰۰ متر را بدون تقویت کننده طی نماید. کابل های Cat7 با محافظت کامل برای جفت های به هم تابیده شده ارائه می شوند.. شیلد های روکش به دو شکل استاندارد (SSTP) و (SFTP) شناخته می شوند. با افزایش مقاومت در برابر نویز ، تداخل متقابل بیگانه حذف می شود. این به کاربران امکان می دهد در لینک های طولانی تر سرعت بیشتری را دریافت نمایند.

کابل شبکه Cat8
کابل گروه ۸ ، کابل Cat8 یا کابل Cat-8 نوع پیشرفته تری از کابل اترنت مباشد که جدا از کابل های قبلی، به عنوان نسل جدیدتر شناخته می شود. حداکثر فرکانس ۲ گیگاهرتز (۲۰۰۰ مگاهرتز) را پشتیبانی می نماید. محدودیت فاصله ۳۰ متر با ۲ کانال اتصال می باشد. کابل کشی دارای روکش محافظ می باشد. نکته مهمی که باید در نظر گرفته شود این است که می تواند از سرعت ۳۵ گیگابیت بر ثانیه یا ۴۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی نماید. به طور کلی ، ظاهر فیزیکی آن شبیه به کابل های نسل قبلی می باشد. ابتدا و انتهای آن از اتصالات RJ45 یا اتصالات غیر RJ45 نوع های GG45 بهره می برد. با تمام نسخه های قبلی خود سازگار است. می توانید از اتصال دهنده های استاندارد نسخه های قبلی مانند Cat-7 استفاده نمایید.
بنابراین هر دو کابل از فناوری اتصال RJ45 پشتیبانی می نمایند.
Cat7 و Cat8 به نسبت در میزان رده بندی قیمت با همتا های خود مانند Cat6 بسیار گرانتر می باشند. از نکاتی که نشان دهنده پیشرفت فناوری در این حوزه می باشد، طول عمر گروه Cat7 و Cat8 می باشد. به طور میانگین میزان بهره بری و عمر cat 6(Class E) ، ۱۰ سال و cat7 به همراه Cat8، ۲۰ تا ۲۵ سال می باشد.
امروزه از cat8 بطور معمول در ارتباطات کوتاه استفاده می شود که بیشتر در دیتا سنتر ها مورد کاربری قرار می گیرد.
کابل های گروه ۷:
مزایا – با فرکانس کاری بالاتر از کابل های Cat6a محافظت می شود.
معایب – کمی گران می باشند. تست و سنجش آنها پیچیده تر است و به تجهیزات مدرن نیاز دارد..
کابل های گروه ۸:
مزایا – سریعترین شبکه مسی در هر فاصله ای در دسترس است.
معایب – به دلیل اتصالات مختلف ، آنها با کابل های cat5e و cat 6 سازگار نیستند. این کابل ها نسبت به نسخه های قبلی بسیار گران تر هستند.
شما می توانید با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت فرمایید و یا با کارشناسان ما تماس برقرار نمایید.
https://article.msp-ict.com/راهنمای-کامل-کابل-شبکه-cat-7/
https://article.msp-ict.com/روکش-کابل-شبکه-nec/
https://docs.msp-ict.com/fibre-optic-cable-OFNR-OFNP-OFCR-OFCP-LSZH-fa.html
https://article.msp-ict.com/توپولوژی-شبکه-انواع-مدل-ها/
https://article.msp-ict.com/مدل-شبکه-osi/ مشخصات عمومی را وارد کنید
مزایای استفاده از کابل با روکش LSZH در چیست؟
تیم پشتیبانی (a)
واژه LSZH مخفف Low Smoke Zero Halogen (کم دود، فاقد گاز هالوژن) می باشد. روکش LSZH. بدون هالوژن – کم دود و غیر سمی فاقد هالوژن: در لایه های سازنده این روکش از موادی عایق سازگار با محیط زیست استفاده شده است و با توجه به ظرافت ساخت، نه تنها دارای خواص الکتریکی، فیزیکی و مکانیکی مناسبی می باشد، بلکه ماادامه مطلب ...
واژه LSZH مخفف Low Smoke Zero Halogen (کم دود، فاقد گاز هالوژن) می باشد.
روکش LSZH. بدون هالوژن – کم دود و غیر سمی
فاقد هالوژن: در لایه های سازنده این روکش از موادی عایق سازگار با محیط زیست استفاده شده است و با توجه به ظرافت ساخت، نه تنها دارای خواص الکتریکی، فیزیکی و مکانیکی مناسبی می باشد، بلکه مانع از ایجاد اکسیژن رسانی ویژه به کابل می شود. همچنین این روکش فاقد عناصر هالوژن است که از ((آلودگی ثانویه)) که در واقع در هنگام گرم شدن و یا سوختن، مانع از پخش شدن گاز های هالوژن و گاز های سمی می شود. این روکش LSZH در مقایسه با کابل هایی با روکش PVC (Polyvinylchloride) کمتر سمی است.
کمترین استفاده از مواد سمی در تولید روکش و با دود کم ( Low-smoke and low-toxicity )
دود کم و سمیت کم: استفاده از مواد پوشش مخصوص جدید که برای محیط زیست کمترین آلایندگی را دارند و در حین تولید و سوختن گازهای سمی را تولید نمی نماید و گازهای اسیدی بسیار کمی از خود ساطع می کند و باعث کاهش آسیب به پرسنل تولید و تجهیزات می شود. استفاده از کابل های کم دود و فاقد هالوژن در مکان های داخلی که افراد به شکل متمرکز قرار می گیرند بسیار ضروری بوده و بر اساس استاندارد امری الزامی است.
حفاظت از محیط زیست: در ساختار اصلی عایق و پوشش LSZH از سرب، کادمیوم و سایر فلزات سنگین که برای انسان مضرر می باشد استفاده نشده است و همچنین در هنگام استفاده و بعد از دور انداختن کابل به خاک و آب ضرر و آسیبی وارد نمی نماید. در نهایت نتایج حاصل شده از عملکرد روکش LSZH نشان دهنده سازگاری بالا و مناسب این روکش نسبت به روکش های نسل های قدیمی تر می باشد.
بازدارندگی شعله بالا: در واقع روکش LSZH باعث جلوگیری از گسترش حجم شعله های آتش و در پی آن کاهش آسیب های ناشی از احتراق می شود و این مهم را در هنگام آتش سوزی ضمانت می نماید. امروزه با توجه به نوع ساخت و ساز ها و ارتفاع بالای ساختمان ها در شرایط سخت و دشوار مانند حریق امکان نجات یافتن افراد کاهش می یابد، اما در صورت استفاده از کابل های با روکش LSZH می توان زمان تخریب و حجم احتراق را کاهش داد و از پخش شدن گاز های سمی جلوگیری نمود.
شما می توانید با مراجعه به لینک های زیر اطلاعات بیشتری دریافت فرمایید و یا با کارشناسان ما تماس برقرار نمایید.
https://shop.msp-ict.com/ایمنی-و-خطرات-در-نصب-شبکه-فیبر-نوری/
https://docs.msp-ict.com/Testing-Installed-
https://docs.msp-ict.com/fibre-optic-cable-OFNR-OFNP-OFCR-OFCP-LSZH-fa.html
مشخصات عمومی را وارد کنید
آیا می توانیم از یک فیبر نوری مالتی مد (چند حالته) به جای یک فیبر نوری سینگل مد (تک حالته) استفاده نماییم؟
تیم پشتیبانی (a)
در ابتدا ، اجازه دهید واضح توضیح نماییم: فیبر نوری سینگل مد SM و مالتی مد MM کاملاً متفاوت هستند و هیچ یک نمی توانند جایگزین دیگری شوند. بنابراین پاسخ سوال شمادر واقع: خیر می باشد و این فرایند ، اتلاف وقت خواهد بود. آیا مواردی وجود دارد که بتوان از فیبر نوری مالتی مد یا چند حالته MM به جای SM به شکلادامه مطلب ...
در ابتدا ، اجازه دهید واضح توضیح نماییم: فیبر نوری سینگل مد SM و مالتی مد MM کاملاً متفاوت هستند و هیچ یک نمی توانند جایگزین دیگری شوند. بنابراین پاسخ سوال شمادر واقع: خیر می باشد و این فرایند ، اتلاف وقت خواهد بود.
آیا مواردی وجود دارد که بتوان از فیبر نوری مالتی مد یا چند حالته MM به جای SM به شکل محدود استفاده نمود ؟ چنانچه نور از طریق یک فیبر نوری SM که دارای هسته بسیار کوچکتر می باشد معادل ۹ میکرون به یک فیبر نوری مالتی مد MM با هسته بسیار بزرگتر معادل ۵۰ یا ۶۲٫۵ و سپس به یک گیرنده نوری منتقل شود ، ممکن است نور عبوری البته با افت و خطای بیت بالا دریافت شود و اطلاعات به شکل ناقص دریافت گردند. این فرایند ممکن است از یک پچ پنل به یک پچ کورد حداکثر تا یک متر ، جهت بررسی میزان روشنایی نور در “شرایط اضطرار بکار گیرد.
مقایسه فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد
آیا مواردی وجود دارد که فیبر نوری سینگل مد SM بتواند به عنوان جایگزین فیبر نوری مالتی مد MM عملکرد قابل قبول داشته باشد؟ خوب ، هر دو از شیشه خوب ساخته شده اند ، بنابراین برای مسافت های بسیار کوتاه به فیبر نوری مالتی مد MM البته تا اندازه یک متر (برای بررسی اینکه آیا نور وجود دارد یا خیر) ، هر دو به احتمال زیاد کار خواهند کرد – نه فقط به دلیل اختلاف هسته آنها ، بلکه فقط به این دلیل که این یک تکه کوتاهی از شیشه هستند و میتوانند نور را عبور دهند.
آیا می توان به عنوان یک آداپتور ترکیبی در پنل های سینگل مد به سینگل مد SM-to-SM یا مابین پنل های مالتی مد به مالتی مد MM-to-MM استفاده نمود؟ خیر ، کار نخواهد نمود ممکن است کمی نور حرکت نماید ، اما در واقع ، وقت خود را هدر خواهید داد.
اما به طور کلی ، تنها دفعاتی که می توانید فیبر های نوری مالتی و سینگل را ترکیب نمایید ، به طور واضح ، به طور موقتی است و تنها در صورتی که درک نمایید که چرا این کار را انجام می دهید و از این “آزمایش” که انجام می دهید چه انتظاری دارید. اگر کسی به شما گفت “خوب است ، به جای آن از آن استفاده کنید ، کار می کند” ، شما باید به هر سخنی که از آن شخص فنی می شنوید بی اعتماد باشید – و خودتان آن شخص نباشید!
طول موج های فیبر نوری مالتی مد و سینگل مد
جدای از موارد ذکر شده، طول موج های انتقال دیتا در فیبر های نوری سینگل مد یا تک حالته ۱۳۱۰ نانومتر و ۱۵۵۰ نانومتر است که به طور کلی برای انتقال سیگنال های نوری در فواصل طولانی مورد استفاده قرار می گیرد. مشخصات به طور کلی ۹/۱۲۵ میکرومتر می باشد. هسته فیبر از جنس کوارتز شیشه ای بسیار نازک با قطر ۹ یا ۱۰ میکرون می باشد.
مشخصات عمومی را وارد کنیدطول موج های انتقال فیبر چند حالته یا مالتی مد ۸۵۰ نانومتر است که عموماً برای انتقال سیگنال های نوری در فواصل کوتاه استفاده می شود. مشخصات به طور کلی ۵۰/۱۲۵ یا۶۲٫۵/۱۲۵ میکرومتر می باشد. حالت انتقال فیبر چند حالته با افزایش اشعه های نوری ایجاد می شود که دورترین انتقال تا فاصله ۲ کیلومتر می رسد.