شناسایی کابل فیبر نوری نصب شده شناسایی کابل فیبر نوری و تشخیص درست نوع آن زمانی که شما می خواهید اطمینان حاصل فرمایید که کابل سفارش داده شده با مشخصات درست به شما تحویل داده شده است مورد اهمیت قرار می گیرد. جهت شناسایی کابل بایستی تا حدودی به استاندارد های بین المللی و مورد اطمینان رجوع فرمایید! طبیادامه مطلب ...
شناسایی کابل فیبر نوری و تشخیص درست نوع آن زمانی که شما می خواهید اطمینان حاصل فرمایید که کابل سفارش داده شده با مشخصات درست به شما تحویل داده شده است مورد اهمیت قرار می گیرد. جهت شناسایی کابل بایستی تا حدودی به استاندارد های بین المللی و مورد اطمینان رجوع فرمایید! طبیعتا دسترسی به این استاندارد ها ممکن است زمان بر و دشوار باشد.
در مورد شناسایی کابل مجموعه منتخب صنعت پارس در خدمت شما عزیزان می باشد – از هر نقطه ای از جهان میتوانید با ما تماس بگیرید. و کارشناسان ما شما را در مورد شناسایی فیبر راهنمایی می نمایند همچنین میتوانید با کابل های فیبر نوری از طریق بررسی لینک زیر بیشتر آشنا شوید.
در نظر داشته باشید که استاندارد ها و لزوم رعایت آنها نه تنها به ما در راحت تر درک نمودن مطالب و فرایند ها یاری می رسانند بلکه صرفه جویی در زمان را نیز به همراه دارند.
تولید کنندگان معتبر همواره به پرینت کد ها (لیبل روی کابل ) روی کابل های فیبر نوری بر اساس استاندارد های موجود جهت شناسایی سریعتر فیبر های نوری نموده اند، گرچه هنوز در این مورد برخی از تولید کنندگان سلیقه ای عمل می کنند اما استاندارد های لازم در این زمینه امروز شکل گرفته اند و از طرف تولید کنندگان معتبری چون کورنینگ CORNING و متز کانکت METZ CONNECT و تولید کنندگان معتبر اروپایی و آمریکایی رعایت می شوند، مهم ترین این استانداردها جهت شناسایی سریع شامل استاندارد های TIA/EIA ، که می توانید از روی رنگ روکش کابل بر اساس این استاندارد نوع آن را تشخیص دهید واستاندارد ISO/IEC11801 , EN50173 که با کاراکترهای اختصاری میتوانید نوع کابل را شناسایی نماید ، طبقه بندی استاندارد IEC 60794-2-11 که فرایند جالب کد بندی ساختار فیبر را در خود جای داده است و همچنین میتوانید شماره فنی کابل را شناسایی نمایید ، و به اطلاعات فنی کابل دسترسی یابید.
همانطور که در استاندارد TIA-598C عنوان شد، کابل های فیبر نوری دارای تقسیم بندی از لحاظ رنگ روکش می باشند. بیشتر تولید کنندگان معتبر امروزه کابل های فیبر نوری داخلی indoor را بر اساس این رنگ بندی با روکش مخصوص به نوع فیبر تولید می نمایند.
برای مثال کابل فیبر با رنگ فیروزه ای به یقین نوع مالتی مد ( چند حالته ) OM3 می باشد و دارای مشخصات فیبر نوری OM3 می باشد.
پر اهمیت ترین استاندارد شناسایی کابل فیبر نوری بر اساس ساختار در صنعت فیبر استاندارد DIN EN IEC 60794-2-11 (VDE 0888-10) می باشد و بر اساس میزان استفامت کابل در شرایط محیطی ، نو در ادامه حروف های مرتبط و اختصار طبقه بندی کامل کابل ها نوری را انجام داده است و از اهمیت بالایی در صنعت فیبر نوری برخوردار است. معمولا تمام تولید کنندگان کابل های اروپایی و آمریکایی معتبر مشخصه ساختاری کابل را بر اساس این استاندارد و استاندارد ISO/IEC 11801 روی کابل پرینت می نمایند و در داخل دیتا شیت (اطلاعات فنی محصول) و نیز مشخص می نمایند تا اینکه مصرف کنندگان به راحتی ساختار کابل را شناسایی نمایند و از ویژگی های آن در صورت آشنایی با استاندارد بهره مند گردند.
جهت آشنایی بیشتر با این استاندارد میتوانید لینک زیر را دنبال فرمایید: شناسایی کابل های فیبر نوری Outdoor و Indoor
جهت شناسایی کابل گام های زیر را به ترتیب بررسی فرمایید:
۱٫ رنگ روکش را بررسی نمایید. در برنامه های غیر نظامی:
• مالتی مد OM1/OM2 : نارنجی
• مالتی مد OM3 : فیروزه ای
• مالتی مد OM4 : بنفش
• مالتی مد OM5 : سبز لیمویی
• سینگل مد OS2 : زرد
۲٫ چاپ روی کابل را بخوانید
• به دنبال OM1 (G62.5/125) ، OM2 (G50/125) ، OM3 (G50/125) ، OM4 (G50/125) و یا OS2 (E9/125) باشید
ممکن است به جای کاراکتر OM1 تنها G62.5/125 روی کابل چاپ شده باشد یا به جای OM2 فقط G50/125 ،. برای OM3 ممکن است G50/125 LOMMF ( به معنی فیبر مالتی مد بهینه شده با لیزر یا Laser Optimized MMF ) چاپ شده باشد و یا به جای OS2 تنها E9/125 روی کابل چاپ شده باشد.
EMB : پهنای باند حالت های موثر
OFL : حداکثر پهنای باند دسترسی
• به دنبال نوشته ای مانند OFNP، OFNR، LSZH و یا FRNC باشید.
• به دنبال هرگونه یادداشت در مورد ساختار فیبر نوری باشند (دوبلکس ، تاکتیکی و A-DQ(BN)2Y) باشید
رنگ روکش را بررسی نمایید
در ابتدا ، همیشه رنگ روکش کابل را بررسی فرمایید. طبق استانداردهای TIA/EIA روکش کابل های غیر نظامی فیبر نوری مطابق جدول بالا می باشد، البته اکثر تولید کنندگان معتبر در مورد کابل های indoor این ضرروت را رعایت می نمایند، اما در مورد کابل های Outdoor ضرورت همیشه رعایت نمی شود، با این حال: در TIA 598-C ، استفاده از رنگ های مختلف ژاکت تا زمانی که کابل دارای لیبل پرینت شده مشخص شده باشد ، مجاز است. لطفاً قبل از تلاش برای تهیه شناسه مثبت ، پرینت روی کابل را بررسی نمایید یا با سازنده تماس بگیرید!
حتی اگر قبلاً به رنگ کابل دقت نموده اید ، پرینت روی کابل را بررسی نماید. ممکن است بلافاصله مشکل شناسایی کابل را برای شما حل نماید. با این حال ، از آنجا که پرینت های روی کابل نمی توانند جزئیات بسیار کاملی را ارائه نمایند، معمولا شرح مختصر یا اختصارات کلیدی را در پرینت یک کابل میتوانید مشاهده فرمایید.
در زمان برنامه ریزی جهت ساخت یک شبکه فیبر نوری ، اولین تصمیمی که با آن مواجه می شوید انتخاب میان فیبر نوری سینگل مد و فیبر نوری مالتی مد می باشد. به امید اینکه بتوانیم با توضیح تفاوت این دو نوع فیبر نوری و علت این امر که چرا باید یک مورد را از میان این دو نوع کابل برگزینیم ، این تصمیم را برای شما آسادامه مطلب ...
در زمان برنامه ریزی جهت ساخت یک شبکه فیبر نوری ، اولین تصمیمی که با آن مواجه می شوید انتخاب میان فیبر نوری سینگل مد و فیبر نوری مالتی مد می باشد. به امید اینکه بتوانیم با توضیح تفاوت این دو نوع فیبر نوری و علت این امر که چرا باید یک مورد را از میان این دو نوع کابل برگزینیم ، این تصمیم را برای شما آسان تر نماییم.
به طور کلی ، فیبر های نوری سینگل مد دارای یک هسته کوچک (کمتر از ۱۰ میکرومتر یا میکرون µm ) هستند که میتواند تنها یک حالت یا یک پرتو نور با طول موج ۱۳۱۰ یا ۱۵۵۰ نانومتر(nm) را انتقال دهد. به همین دلیل ، وقتی نور در طول هسته فیبر نوری سینگل مد حرکت می نماید ، انعکاس(بازتاب) کمی ایجاد می شود. کوچکی هسته فیبر سینگل مد افت فیبر نوری را کاهش می دهد و باعث می شود سیگنال بتواند مسافت طولانی تری را طی نماید. بنابراین از فیبر نوری سینگل مد معمولاً در راه اندازی شبکه های پهن باند استفاده می شود.
فیبر نوری مالتی مد (چند حالته)
فیبر های نوری مالتی مد دارای هسته های بزرگتری ( µm62.5 یا µm50 ) هستند که بسیاری از حالت های نور را به طور همزمان هدایت می نمایند ، به این معنی که داده های بیشتری می توانند به طور هم زمان از هسته فیبر نوری مالتی مد عبور نمایند. این امر باعث انعکاس نور بیشتر و میزان شکست و افت بیشتر نیز می شود و کیفیت سیگنال را در فواصل طولانی کاهش می دهد. به طور کلی ، از فیبرهای نوری مالتی مد در شبکه های با مسافت کوتاه تر استفاده می شود.
شاخص شکست نور در فیبر نوری سینگل مد و فیبر نوری مالتی مد کاملاً متفاوت می باشد. فیبر نوری مالتی مد دارای دو نوع شاخص شکست نور از جمله شاخص مرحله ای و شاخص درجه بندی شده می باشد ، در حالی که فیبر نوری سینگل مد فقط شاخص مرحله ای را شامل می شود. شاخص شکست نور در فیبر نوری سینگل مد کم تر از فیبر نوری مالتی مد کاهش می یابد.
تجهیزات انتقال نور در فیبر نوری سینگل مد بر پایه دیود های لیزری و تراز دقیق جهت تزریق نور به فیبر بهره می برند. در حالی که در فیبر نوری مالتی مد معمولاً تجهیزات انتقال سیگنال نوری مبتنی بر فناوری LED در مسافت های کوتاه طراحی شده اند. علاوه بر این ، کانکتور های سینگل مد که برای فیبرهای نوری تک حالته استفاده می شوند ، نیاز به تراز دقیق تری نسبت به کانکتور های مالتی مد دارند.
تفاوت هزینه فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد
سیستم های کابل فیبر نوری سینگل مد از نظر نگهداری پر هزینه می باشند، گرچه هزینه خرید کابل فیبر نوری سینگل مد ارزان تر از کابل فیبر نوری مالتی مد در بازار است. این امر به این دلیل است که کابل فیبر نوری سینگل مد بر هزینه کل سیستم شبکه غالب می باشد. به عنوان مثال ، فرستنده و گیرنده های سینگل مد با توجه به سرعت داده ۱٫۵ تا ۴ و یا ۵ برابر بیشتر از transceiver مالتی مد هزینه دارند.
علاوه بر این ، گیرنده های مالتی مد نسبت به گیرنده های سینگل مد انرژی کمتری مصرف می نمایند. در یک مرکز داده بزرگ با هزاران لینک ، یک راه حل کابل کشی فیبر مالتی مد می تواند باعث صرفه جویی در هزینه transceiver های فیبر نوری و انرژی و کاهش عملکرد سیستم خنک کننده گردد.
هنگام انتخاب فیبرنوری سینگل مد یا فیبر نوری مالتی مد ، مهمترین نکته ای که باید در نظر بگیرید فاصله شبکه می باشد. در یک دیتا سنتر، معمولاً فیبر نوری مالتی مد مورد استفاده قرار می گیرد (البته دیتا سنتر های فوق پیشرفته و پر سرعت تنها از فیبر نوری سیتگل مد بهره می برند)،فیبر مالتی مد می تواند مسافت های بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر را پشتیبانی نماید. اگر تجهیزات شبکه شما در مسافت های طولانی نسبت به یکدیگر واقع شده اند یا لینک مسافت طولانی تری را باید پشتیبانی نماید، فیبر نوری سینگل مد گزینه مناسب است و می تواند مسافت های ۱۰ کیلومتر ، ۴۰ کیلومتر ، ۸۰ کیلومتر و مسافت های طولانی تر را نیز پشتیبانی نماید. شما فقط باید از فاصله نوری مناسب جهت مسافت مورد نیاز استفاده نمایید و در نظر داشته باشید که ، قیمتها نیز بر همین اساس افزایش می یابد. هزینه های انتقال فیبر نوری مالتی مد ، از جمله فرستنده و گیرنده ، در محدوده ۵۰۰ تا ۸۰۰ دلار باشد. سیستم های انتقال که جهت استفاده در فیبرهای سینگل مد طراحی شده اند ، معمولاً بیش از ۱۰۰۰ دلار هزینه خواهند داشت.
نکته: فیبر نوری سینگل مد و فیبر نوری مالتی مد با یکدیگر سازگار نیستند. شما نمی توانید فیبر نوری مالتی مد و سینگل مد را باهم ادغام نمایید. همچنین ساختار شیشه ای آنها( هسته و روکش) نیز متفاوت است.
نتیجه گیری
به طور کلی ، فیبر نوری مالتی مد در شبکه های مرکز داده تا مسافت های ۵۵۰ متر مقرون به صرفه تر می باشد. فیبر نوری سینگل مد برای مسافت های بیش از ۵۵۰ متر مناسب تر است. البته انتخاب بین سینگل و مالتی در مسافت به میزان پهنای باند و ضریب عبور داده نیز بستگی دارد. علاوه بر مسافت انتقال ، هزینه کلی نیز باید در نظر گرفته شود. انتخاب فیبر نوری سینگل مد یا فیبر نوری مالتی مد ، با توجه به شبکه های شما هوشمندانه ترین انتخاب می باشد. امروزه روشی برای کابل کشی سینگل مد وجود دارد. بسیاری از مراکز داده و ارائه دهندگان فقط کابل کشی های سینگل مد را برای نصب های جدید انجام می دهند.
کانکتور با اتصال فیزیکی زاویه دار به اختصار APC یا Angled Physical Contact با توجه به نیاز صنعت در نوآوری جهت کاهش افت برگشتی یا Reflection loss در شبکه فیبر نوری سینگل مود طراحی و تولید گردید و به عنوان گزینه برتر در انتخاب کانکتور شبکه فیبر نوری سینگل مود مناسب می باشد. کانکتورهای فیبر نوری APC وادامه مطلب ...
کانکتور با اتصال فیزیکی اولترا به اختصار UPC یا Ultra Physical Contact در جهت توسعه کانکتور های با فرول اتصال فیزیکی معمولی یا PC طراحی و تولید گردید و دارای سطح فرول محدب می باشد اما با فرول APCفاصله زیادی دارد و از کیفیت پایین تری در کاهش افت برگشتی برخوردار می باشد.
اتصال کانکتور Ultra Physical Contact یا UPC در نتیجه پولیش مناسب تر بازتاب نوری (ORL) کمتری نسبت به کانکتور اتصال دهنده PC استاندارد ارائه می نماید و باعث می شود سیگنال های قابل اطمینان تری در تلویزیون های دیجیتال ، تلفن و سیستم های داده ، جایی که بیشترین مورد استفاده را برای کانکتور UPC امروز بر بازار فراهم نموده است ، باشد.
با ورود کانکتور با اتصال فیزیکی زاویه دار APC به صنعت امروزه شبکه های فیبر نوری سینگل مود با استفاده از این نوع اتصال فیزیکی طراحی میگردند البته بیشتر در کشورهای پیشرفته.
گرچه بسیاری طوری بیان می نمایند که تفاوت APC و UPC در نوع پولیش آن می باشد و این موضوع تا حدودی نیز صحت دارد اما فرایند تولید هر دو کانکتور شامل فرایند پولیش و پردازش است و نکته اصلی زاویه دار بودن اتصال فیزیکی سر فرول و یا کانکتور Angled Physical Contact می باشد و به همین دلیل افت برگشتی کمتری نسبت به نوع بدون زاویه UPC و معمولی PC دارد. مقدار این زاویه ۸ درجه می باشد.
کانکتورهای PC با انحنای بسیار کمی پولیش و سابیده می شوند، که باعث میشود شکاف هوا بین فیبر ها را کاهش می دهد. افت برگشتی کانکتور در بازه بین ۳۰ دسیبل و ۴۰ دسیبل قرار خواهد داشت.
UPC (اتصال فیزیکی اولترا) :
کانکتورهای UPC نیز دارای ساختار نهایی فرول محدب می باشند، اما سطح مناسب تر سرامیکی دارند. افت برگشتی سری UPC در بازه -۴۰ dB تا -۵۵ dB می باشد، که برای انتقال سیگنال های تلویزیونی و داده ها مناسب می باشند.
APC( اتصالات فیزیکی زاویه دار) :
کانکتورهای فیبر نوری APC دارای زاویه ای ۸ درجه در تقاطع فرول های مربوط به خود می باشند، که اتصالات بین فیبرهای نوری را حتی نزدیک تر می نمایند.
استانداردهای صنعت نشان می دهد که رفلکشن برگشتی کانکنورهای APC در محدوده -۶۰ dB می باشد و این سری پیشرفته ترین پولیش سر کانکتور می باشد و کمترین افت برپشتی را ایجاد می نمایند.
فرایند فیوژن فیبر نوری را میتوانید از طریق لینک زیر مطالعه فرمایید: https://docs.msp-ict.com/What-is-Fiber-Optic-Fusion-Splicer-fa.html به طور خلاصه این فرایند دارای مراحل زیر می باشد: https://docs.msp-ict.com/img/blog/12.png مرحله نخست قراردادن شرینک حرارتی در انتهای یکی از دو تار فیبر نوری می باشدادامه مطلب ...
نکته : بسیاری از همکاران به شرینک حرارتی نام کریمپ داده اند که کاملا اشتباه می باشد، کریمپ حرارتی وجود ندارد اما کریمپ نگهدارنده فیوژن وجود دارد، شما میتوانید اطلاعات بیشتری را از طریق لینک زیر دریافت نمایید: https://docs.msp-ict.com/Fiber-optic-Heat-Shrink-METZ-Connect-fa.html
تارهای فیبر نوری BI همانطور که میدانید در برابر خمش افت ناچیزی در مقایسه با فیبر های نوری معمولی ایجاد می نماید. از مهمترین مشخصات فیبر نوری میتوان به طول موج، جذب و پراکندگی اشاره نمود، هر سه موارد ذکرشده، رابطه مستقیم با میزان افت در شبکه فیبر نوری دارند. فیبر های نوری BI به گونه ای طراحی شده اندادامه مطلب ...
تارهای فیبر نوری BI همانطور که میدانید در برابر خمش افت ناچیزی در مقایسه با فیبر های نوری معمولی ایجاد می نماید. از مهمترین مشخصات فیبر نوری میتوان به طول موج، جذب و پراکندگی اشاره نمود، هر سه موارد ذکرشده، رابطه مستقیم با میزان افت در شبکه فیبر نوری دارند. فیبر های نوری BI به گونه ای طراحی شده اند که رابطه بین طول موج و پراکندگی را به شکل بهینه تری برقرار می نمایند و نبایستی دیگر نگران خمش ها و افت در طول موج های بالا بود،
فیبر های نوری BI به عنوان گزینه شماره یک در انتخاب پچ کورد ها Patch cords می باشد، استفاده از فیبر های BI در پچ کورد ها باعث افزایش طول عمر آنها و همچنین عملکرد مناسب تر آنها خواهد شد.
شاخص شکست یا انکسار در شیشه یا هر ماده ای که توانایی انتقال نوری را دارد در واقع اندازه گیری میزان سرعت نور در آن ماده یا شیشه است و تغییرات در ضریب شکست همان چیزی است که باعث خم شدن نور و شکست آن می شود. شاخص شکست نور بر این اساس فراتر از یک زاویه مشخص ، شکست نور باعث می شود که نور از سطح منعکس شودادامه مطلب ...
شاخص شکست یا انکسار در شیشه یا هر ماده ای که توانایی انتقال نوری را دارد در واقع اندازه گیری میزان سرعت نور در آن ماده یا شیشه است و تغییرات در ضریب شکست همان چیزی است که باعث خم شدن نور و شکست آن می شود.
بر این اساس فراتر از یک زاویه مشخص ، شکست نور باعث می شود که نور از سطح منعکس شود. فیبر نوری با استفاده از مواد هسته و روکش کلد با شاخص مناسب شکست ، از این بازتاب برای به دام انداختن نور در هسته فیبر استفاده می نماید که اگر زاویه نور کمتر از یک زاویه خاصی باشد ، باعث بازتاب همه نور موجود می شود. ما آن را ” کل بازتاب داخلی” یا بازتابش کلی می نامیم.
کابل های فیبر نوری مورد استفاده در پروژه های رساندن فیبر نوری به منازل FTTH در دو گروه از لحاظ شرایط پیرامونی و محل استفاده تقسیم می گردند، کابل های Indoor که عموما تک رشته از نوع فیبر نوری سینگل مود با ویژگی عدم افت در برابر خمش ( سری G.657.X استاندارد ITU-T ) و با ساختار دراپ می باشند. رساندن فیبرادامه مطلب ...
کابل های فیبر نوری مورد استفاده در پروژه های رساندن فیبر نوری به منازل FTTH در دو گروه از لحاظ شرایط پیرامونی و محل استفاده تقسیم می گردند، کابل های Indoor که عموما تک رشته از نوع فیبر نوری سینگل مود با ویژگی عدم افت در برابر خمش ( سری G.657.X استاندارد ITU-T ) و با ساختار دراپ می باشند.
فرایند اتصال نیز به دو شکل اسپلایس مکانیکی و یا اسپلایس حرارتی (فیوژن فیبر نوری) ایجاد می شود که پیشنهاد بیشتر به استفاده از نوع فیوژن فیبر نوری می باشد، چرا که افت قرارگیری و برگشتی پایین تری در مقایسه با اتصال های مکانیکی دارد، کابل های مورد استفاده در رساندن فیبر به کافو های نوری از نوع میکروداکت و یا فیبر های نوری دمشی Airblown fiber می باشند که هر دو پس از قرار گیری کانال های میکروداکت به داخل آنها دمش می گردند، این دسته کابل های Outdoor شبکه FTTH به شمار می آیند.
کاربر ارجمند جوش فیبر نوری و فیوژن فیبر نوری به معنای فرایند اتصال تارهای فیبر نوری با استفاده از قوس الکتریکی می باشند که توسط دستگاه فیوژن انجام می پذیرد. جوش فیبر نوری - فیوژن چیست؟ در واقع فیوژن فیبر نوری فرایندی جهت اسپلایس یا اتصال دو یا چند تار فیبر نوری به یکدیگر بوده که همانطور که اشاره گردادامه مطلب ...
کاربر ارجمند جوش فیبر نوری و فیوژن فیبر نوری به معنای فرایند اتصال تارهای فیبر نوری با استفاده از قوس الکتریکی می باشند که توسط دستگاه فیوژن انجام می پذیرد.
در واقع فیوژن فیبر نوری فرایندی جهت اسپلایس یا اتصال دو یا چند تار فیبر نوری به یکدیگر بوده که همانطور که اشاره گردید توسط دستگاهی به نام دستگاه فیوژن صورت می پذیرد، تارهای نوری از هر طرف به صورت تکی یا چندتایی (ریبون Ribbon ) در داخل دستگاه فیوژن قرار می گیرند و سپس فرایند فیوژن که با تراز تارهای نوری روبروی یکدیگر شروع و در ادامه با ایجاد قوس الکتریکی Electric arc توسط الکترودهای کوچک و پیرو آن ذوب شدن تار ها و در نهایت پیوستن تار ها به یکدیگر ، صورت می پذیرد. دستگاه های فیوژن از لحاظ فناوری تراز ، در دو مدل قابل ارائه می باشند.
اتصال دو تار فیبر نوری به یکدیگر را اسپلایس فیبر نوری یا اتصال نوری می نامند ، تعریف های دیگری که نا متداول تر می باشند شامل پیوستن تار های نوری به هم ، سر بندی نوری و اتصال نوری می باشند که به طور کلی همانطور که اشاره گردید کمتر مورد استفاده می باشند. اتصال فیبر نوری بیشتر به دو شکل متفاوت صورت می پذیرد که شامل فیوژن فیبر نوری با قوس الکتریکی و اتصال مکانیکی (زدن کانکتور و یا اتصال مکانیکی سر به سر فیبر) می باشد.
تفاوت فیبر نوری تک حالته و چند حالته فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد هر کدام مزایای خاص خود را در مورد هزینه و کاربرد دارند. برای اینکه چه شبکه ای مناسب پروژه شما می باشد بایستی ابتدا به بررسی نیاز ها و کاربری زیر ساخت مورد استفاده پرداخت، در دید کلی آینده شبکه فیبر نوری حتما در اختیار شبکه سینگل مد خادامه مطلب ...
فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد هر کدام مزایای خاص خود را در مورد هزینه و کاربرد دارند. برای اینکه چه شبکه ای مناسب پروژه شما می باشد بایستی ابتدا به بررسی نیاز ها و کاربری زیر ساخت مورد استفاده پرداخت، در دید کلی آینده شبکه فیبر نوری حتما در اختیار شبکه سینگل مد خواهد بود اما هیچ دلیلی وجود ندارد که با صراحت کامل عنوان نمود فیبر نوری سینگل مد بهتر از مدل های مالتی مود می باشد ویا بالعکس.
اینکه بین چه نقاطی و یا برای کدام زیر ساخت بستر شبکه فیبر نوری طراحی می شود و همچنین چه میزان از پهنای باند جهت انتقال ترافیک داده مورد نیاز است… در انتخاب نوع بستر شبکه نوری تاثیز گذار می باشد.
پشنهاد ما: انتخاب بهترین مورد برای برنامه های شما مناسب و کارآمد است.
در مقاله زیر به بررسی تفاوت فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد پرداخته ایم،
مهمترین تفاوت کابل فیبر نوری OM3 و OM4 از نظر عملکرد توانایی متفاوت آنها در ظرفیت انتقال داده و درواقع پهنای باند قابل ارائه می باشد. مشخصات فیبر نوری مالتی مد - OM3 از نقطه نظر ظاهری نیز بر اساس استاندارد رنگ بندی فیبر نوری TIA-598-C تجهیزات فیبر نوری و همچنین روکش انواع کابل و پچ کورد های مالتی مدادامه مطلب ...
مهمترین تفاوت کابل فیبر نوری OM3 و OM4 از نظر عملکرد توانایی متفاوت آنها در ظرفیت انتقال داده و درواقع پهنای باند قابل ارائه می باشد.
از نقطه نظر ظاهری نیز بر اساس استاندارد رنگ بندی فیبر نوری TIA-598-C تجهیزات فیبر نوری و همچنین روکش انواع کابل و پچ کورد های مالتی مد OM3 رنگ فیروزه ای Aqua، و تجهیزات OM4 دارای رنگ بنفش Violet می باشند.
ظرفیت فیبر نوری OM3 و OM4
همانطور که میدانید فیبر نوری مالتی مد OM3 اولین نوع از فیبر های نوری مالتی مد با ویژگی عملکرد بر پایه لیزر می باشد ، لیزر های مورد استفاده در لینک های مالتی مد از نوع. VCSEL بوده که از لحاظ قیمت نیز به صرفه می باشند. گرچه ویژگی های فیبر نوری سینگل مد همواره برتر از تمامی فیبر های نوری مالتی مد می باشد.
فیبر نوری OM3 از ظرفیت انتقال ۱۰ گیگابیت در ثانیه تا مسافت ۳۰۰ متر و همچنین ظرفیت انتقال ۴۰G تا مسافت ۱۰۰متر پشتیبانی می نماید، همچنین انتقال ظرفیت های ۱۰۰G و ۴۰۰G و ۲۰۰G نیز تا مسافت ۷۰ متر به شکل به بهره گیری از کانال های ۱۰G موازی با استفاده از راه حل های MPO/MTP با فیبر های نوری OM3 میسر می باشد. با ارائه فیبر نوری OM5 و فناوری SWDM و مالتی پلکسینگ کوتاه و ساده، فرستنده و گیرنده های نوری transceiver مالتی مد نیز همانند سری OM5 ظرفیت های بیشتری را پشتیبانی می نمایند، پشتیبانی از ظرفیت های پهنای باند بیشتر برای فیبر های نوری مالتی مد OM3 و OM4 نیز امروزه مهیا گردیده است البته به لطف فناوری های مورد استفاده در شبکه سینگل مد ( مالتی پلکسینگ).
یکی دیگر از فناوری های مورد استفاده در شبکه های FTTH یا transceiver آن سری Bi- directional اصطلاحا فرستنده گیرنده های دوطرفه که در شبکه سینگل مد بسیار شناخته شده بوده اند نیز امروزه برای فیبر های نوری مالتی مد طراحی و ارائه می گردند و توانایی انتقال دوطرفه تا ۱۰۰G را برای سری OM3 تا مسافت ۷۰ روی دو کور با کانکتور های LC در هر انتها میسر می سازد. ( QSFP-100G-SRBD )
فیبر نوری OM4
همانطور که پیشتر بیان گردید فیبر نوری OM4 همانند OM3 با فناوری لیزر های VCSEL سازگار می باشند ، قطر هسته فیبر نوری OM4 نیز ۵۰ میکرون می باشد و روکش هسته ( کلد cladding ) آن نیز ۱۲۵ میکرون می باشد ( ۵۰/۱۲۵μm ). طول موج های عملیاتی فیبر نوری OM4 شامل دامنه ۸۵۰ نانومتر. و ۱۳۰۰ نانومتر (nm*) می باشد و حداکثر افت ۲٫۸dB/km / 1.0 dB/km را در دامنه طول موج ها شامل می گردد.
حداقل پهنای باند مودال موثر در فیبر نوری OM4 معادل ۴۷۰۰MHz*km و پهنای باند قابل دسترس معادل ۳۵۰۰MHz*km در طول موج ۸۵۰nm و ۵۰۰MHz*km در طول موج ۱۳۰۰nm می باشد، سرعت یا ظرفیت قابل پشتیبانی در فیبر نوری OM4 در بیشترین حالت با فناوری فرستنده و گیرنده های Bi-directional ( دوطرفه* نسل جدید transceiver ) معادل ۱۰۰Gb/s گیگابیت بر ثانیه می باشد که البته به تازگی توسط Cisco عرضه گردیده است، همچنین ظرفیت ۱۰Gb/s در فواصل تا ۵۰۰ متر و ۱Gb/s تا فواصل ۱۰۰۰ متر را پشتیبانی می نماید.
اطلاعات بیشتر >>
شناسایی کابل فیبر نوری نصب شده
تیم پشتیبانی (b)
شناسایی کابل فیبر نوری نصب شده شناسایی کابل فیبر نوری و تشخیص درست نوع آن زمانی که شما می خواهید اطمینان حاصل فرمایید که کابل سفارش داده شده با مشخصات درست به شما تحویل داده شده است مورد اهمیت قرار می گیرد. جهت شناسایی کابل بایستی تا حدودی به استاندارد های بین المللی و مورد اطمینان رجوع فرمایید! طبیادامه مطلب ...
شناسایی کابل فیبر نوری نصب شده
شناسایی کابل فیبر نوری و تشخیص درست نوع آن زمانی که شما می خواهید اطمینان حاصل فرمایید که کابل سفارش داده شده با مشخصات درست به شما تحویل داده شده است مورد اهمیت قرار می گیرد. جهت شناسایی کابل بایستی تا حدودی به استاندارد های بین المللی و مورد اطمینان رجوع فرمایید! طبیعتا دسترسی به این استاندارد ها ممکن است زمان بر و دشوار باشد.
در مورد شناسایی کابل مجموعه منتخب صنعت پارس در خدمت شما عزیزان می باشد – از هر نقطه ای از جهان میتوانید با ما تماس بگیرید. و کارشناسان ما شما را در مورد شناسایی فیبر راهنمایی می نمایند همچنین میتوانید با کابل های فیبر نوری از طریق بررسی لینک زیر بیشتر آشنا شوید.
دسته بندی کابل فیبر نوری – بر اساس استاندارد
کابل های فیبر نوری استاندارد
در نظر داشته باشید که استاندارد ها و لزوم رعایت آنها نه تنها به ما در راحت تر درک نمودن مطالب و فرایند ها یاری می رسانند بلکه صرفه جویی در زمان را نیز به همراه دارند.
تولید کنندگان معتبر همواره به پرینت کد ها (لیبل روی کابل ) روی کابل های فیبر نوری بر اساس استاندارد های موجود جهت شناسایی سریعتر فیبر های نوری نموده اند، گرچه هنوز در این مورد برخی از تولید کنندگان سلیقه ای عمل می کنند اما استاندارد های لازم در این زمینه امروز شکل گرفته اند و از طرف تولید کنندگان معتبری چون کورنینگ CORNING و متز کانکت METZ CONNECT و تولید کنندگان معتبر اروپایی و آمریکایی رعایت می شوند، مهم ترین این استانداردها جهت شناسایی سریع شامل استاندارد های TIA/EIA ، که می توانید از روی رنگ روکش کابل بر اساس این استاندارد نوع آن را تشخیص دهید واستاندارد ISO/IEC11801 , EN50173 که با کاراکترهای اختصاری میتوانید نوع کابل را شناسایی نماید ، طبقه بندی استاندارد IEC 60794-2-11 که فرایند جالب کد بندی ساختار فیبر را در خود جای داده است و همچنین میتوانید شماره فنی کابل را شناسایی نمایید ، و به اطلاعات فنی کابل دسترسی یابید.
استاندارد رنگ بندی فیبر نوری TIA-598
همانطور که در استاندارد TIA-598C عنوان شد، کابل های فیبر نوری دارای تقسیم بندی از لحاظ رنگ روکش می باشند. بیشتر تولید کنندگان معتبر امروزه کابل های فیبر نوری داخلی indoor را بر اساس این رنگ بندی با روکش مخصوص به نوع فیبر تولید می نمایند.
برای مثال کابل فیبر با رنگ فیروزه ای به یقین نوع مالتی مد ( چند حالته ) OM3 می باشد و دارای مشخصات فیبر نوری OM3 می باشد.
استاندارد ISO/IEC11801
طبقه بندی IEC 60794-2-11 که تشخیص سریع کابل را به همراه دارد.
پر اهمیت ترین استاندارد شناسایی کابل فیبر نوری بر اساس ساختار در صنعت فیبر استاندارد DIN EN IEC 60794-2-11 (VDE 0888-10) می باشد و بر اساس میزان استفامت کابل در شرایط محیطی ، نو در ادامه حروف های مرتبط و اختصار طبقه بندی کامل کابل ها نوری را انجام داده است و از اهمیت بالایی در صنعت فیبر نوری برخوردار است. معمولا تمام تولید کنندگان کابل های اروپایی و آمریکایی معتبر مشخصه ساختاری کابل را بر اساس این استاندارد و استاندارد ISO/IEC 11801 روی کابل پرینت می نمایند و در داخل دیتا شیت (اطلاعات فنی محصول) و نیز مشخص می نمایند تا اینکه مصرف کنندگان به راحتی ساختار کابل را شناسایی نمایند و از ویژگی های آن در صورت آشنایی با استاندارد بهره مند گردند.
جهت آشنایی بیشتر با این استاندارد میتوانید لینک زیر را دنبال فرمایید:
شناسایی کابل های فیبر نوری Outdoor و Indoor
جهت شناسایی کابل گام های زیر را به ترتیب بررسی فرمایید:
۱٫ رنگ روکش را بررسی نمایید. در برنامه های غیر نظامی:
• مالتی مد OM1/OM2 : نارنجی
• مالتی مد OM3 : فیروزه ای
• مالتی مد OM4 : بنفش
• مالتی مد OM5 : سبز لیمویی
• سینگل مد OS2 : زرد
۲٫ چاپ روی کابل را بخوانید
• به دنبال OM1 (G62.5/125) ، OM2 (G50/125) ، OM3 (G50/125) ، OM4 (G50/125) و یا OS2 (E9/125) باشید
ممکن است به جای کاراکتر OM1 تنها G62.5/125 روی کابل چاپ شده باشد یا به جای OM2 فقط G50/125 ،. برای OM3 ممکن است G50/125 LOMMF ( به معنی فیبر مالتی مد بهینه شده با لیزر یا Laser Optimized MMF ) چاپ شده باشد و یا به جای OS2 تنها E9/125 روی کابل چاپ شده باشد.
Category
Color
Fiber type
attenuation
(dB/km)
Wavelength
۸۵۰ nm
۱۳۱۰ nm
۱۳۸۳ nm
۱۵۵۰ nm
Multimode Fiber
OM1
orange
G62,5/125
۳,۵
۱,۵
n.a.
n.a.
OM2
orange
G50/125
OM3
aqua
G50/125
۳,۰
۱,۵
n.a.
n.a.
OM4
violett
OM5
lime
G50/125
Monomode Fiber (Single-Mode Fiber)
OS1
gelb
E9/125
n.a.
۱,۰
n.a.
۱,۰
OS2
۰,۴
۰,۴
۰,۴
EMB : پهنای باند حالت های موثر
OFL : حداکثر پهنای باند دسترسی
• به دنبال نوشته ای مانند OFNP، OFNR، LSZH و یا FRNC باشید.
• به دنبال هرگونه یادداشت در مورد ساختار فیبر نوری باشند (دوبلکس ، تاکتیکی و A-DQ(BN)2Y) باشید
رنگ روکش را بررسی نمایید
در ابتدا ، همیشه رنگ روکش کابل را بررسی فرمایید. طبق استانداردهای TIA/EIA روکش کابل های غیر نظامی فیبر نوری مطابق جدول بالا می باشد، البته اکثر تولید کنندگان معتبر در مورد کابل های indoor این ضرروت را رعایت می نمایند، اما در مورد کابل های Outdoor ضرورت همیشه رعایت نمی شود، با این حال: در TIA 598-C ، استفاده از رنگ های مختلف ژاکت تا زمانی که کابل دارای لیبل پرینت شده مشخص شده باشد ، مجاز است. لطفاً قبل از تلاش برای تهیه شناسه مثبت ، پرینت روی کابل را بررسی نمایید یا با سازنده تماس بگیرید!
حتی اگر قبلاً به رنگ کابل دقت نموده اید ، پرینت روی کابل را بررسی نماید. ممکن است بلافاصله مشکل شناسایی کابل را برای شما حل نماید. با این حال ، از آنجا که پرینت های روی کابل نمی توانند جزئیات بسیار کاملی را ارائه نمایند، معمولا شرح مختصر یا اختصارات کلیدی را در پرینت یک کابل میتوانید مشاهده فرمایید.
مشخصات عمومی را وارد کنیدانتخاب فیبر نوری سینگل مد و یا مالتی مد
تیم پشتیبانی (b)
در زمان برنامه ریزی جهت ساخت یک شبکه فیبر نوری ، اولین تصمیمی که با آن مواجه می شوید انتخاب میان فیبر نوری سینگل مد و فیبر نوری مالتی مد می باشد. به امید اینکه بتوانیم با توضیح تفاوت این دو نوع فیبر نوری و علت این امر که چرا باید یک مورد را از میان این دو نوع کابل برگزینیم ، این تصمیم را برای شما آسادامه مطلب ...
در زمان برنامه ریزی جهت ساخت یک شبکه فیبر نوری ، اولین تصمیمی که با آن مواجه می شوید انتخاب میان فیبر نوری سینگل مد و فیبر نوری مالتی مد می باشد. به امید اینکه بتوانیم با توضیح تفاوت این دو نوع فیبر نوری و علت این امر که چرا باید یک مورد را از میان این دو نوع کابل برگزینیم ، این تصمیم را برای شما آسان تر نماییم.
جهت انجام انتخاب مناسب و درست ، بهتر است درک کلی از فیبر نوری سینگل مد و فیبر نوری مالتی مد داشته باشیم.
فیبر نوری سینگل مد (تک حالته)
به طور کلی ، فیبر های نوری سینگل مد دارای یک هسته کوچک (کمتر از ۱۰ میکرومتر یا میکرون µm ) هستند که میتواند تنها یک حالت یا یک پرتو نور با طول موج ۱۳۱۰ یا ۱۵۵۰ نانومتر(nm) را انتقال دهد. به همین دلیل ، وقتی نور در طول هسته فیبر نوری سینگل مد حرکت می نماید ، انعکاس(بازتاب) کمی ایجاد می شود. کوچکی هسته فیبر سینگل مد افت فیبر نوری را کاهش می دهد و باعث می شود سیگنال بتواند مسافت طولانی تری را طی نماید. بنابراین از فیبر نوری سینگل مد معمولاً در راه اندازی شبکه های پهن باند استفاده می شود.
فیبر نوری مالتی مد (چند حالته)
فیبر های نوری مالتی مد دارای هسته های بزرگتری ( µm62.5 یا µm50 ) هستند که بسیاری از حالت های نور را به طور همزمان هدایت می نمایند ، به این معنی که داده های بیشتری می توانند به طور هم زمان از هسته فیبر نوری مالتی مد عبور نمایند. این امر باعث انعکاس نور بیشتر و میزان شکست و افت بیشتر نیز می شود و کیفیت سیگنال را در فواصل طولانی کاهش می دهد. به طور کلی ، از فیبرهای نوری مالتی مد در شبکه های با مسافت کوتاه تر استفاده می شود.
تفاوت فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد چیست؟
همانطور که در این مقاله ذکر شد ، ساختار داخلی فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد با یکدیگر متفاوت است، این امر باعث ایجاد تفاوت های زیر می شود:
تفاوت شاخص شکست نور
شاخص شکست نور در فیبر نوری سینگل مد و فیبر نوری مالتی مد کاملاً متفاوت می باشد. فیبر نوری مالتی مد دارای دو نوع شاخص شکست نور از جمله شاخص مرحله ای و شاخص درجه بندی شده می باشد ، در حالی که فیبر نوری سینگل مد فقط شاخص مرحله ای را شامل می شود. شاخص شکست نور در فیبر نوری سینگل مد کم تر از فیبر نوری مالتی مد کاهش می یابد.
تفاوت منبع نوری سینگل مد و مالتی مد
تجهیزات انتقال نور در فیبر نوری سینگل مد بر پایه دیود های لیزری و تراز دقیق جهت تزریق نور به فیبر بهره می برند. در حالی که در فیبر نوری مالتی مد معمولاً تجهیزات انتقال سیگنال نوری مبتنی بر فناوری LED در مسافت های کوتاه طراحی شده اند. علاوه بر این ، کانکتور های سینگل مد که برای فیبرهای نوری تک حالته استفاده می شوند ، نیاز به تراز دقیق تری نسبت به کانکتور های مالتی مد دارند.
تفاوت هزینه فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد
سیستم های کابل فیبر نوری سینگل مد از نظر نگهداری پر هزینه می باشند، گرچه هزینه خرید کابل فیبر نوری سینگل مد ارزان تر از کابل فیبر نوری مالتی مد در بازار است. این امر به این دلیل است که کابل فیبر نوری سینگل مد بر هزینه کل سیستم شبکه غالب می باشد. به عنوان مثال ، فرستنده و گیرنده های سینگل مد با توجه به سرعت داده ۱٫۵ تا ۴ و یا ۵ برابر بیشتر از transceiver مالتی مد هزینه دارند.
علاوه بر این ، گیرنده های مالتی مد نسبت به گیرنده های سینگل مد انرژی کمتری مصرف می نمایند. در یک مرکز داده بزرگ با هزاران لینک ، یک راه حل کابل کشی فیبر مالتی مد می تواند باعث صرفه جویی در هزینه transceiver های فیبر نوری و انرژی و کاهش عملکرد سیستم خنک کننده گردد.
انتخاب فیبر نوری سینگل مد یا فیبر نوری مالتی مد؟
هنگام انتخاب فیبرنوری سینگل مد یا فیبر نوری مالتی مد ، مهمترین نکته ای که باید در نظر بگیرید فاصله شبکه می باشد. در یک دیتا سنتر، معمولاً فیبر نوری مالتی مد مورد استفاده قرار می گیرد (البته دیتا سنتر های فوق پیشرفته و پر سرعت تنها از فیبر نوری سیتگل مد بهره می برند)،فیبر مالتی مد می تواند مسافت های بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر را پشتیبانی نماید. اگر تجهیزات شبکه شما در مسافت های طولانی نسبت به یکدیگر واقع شده اند یا لینک مسافت طولانی تری را باید پشتیبانی نماید، فیبر نوری سینگل مد گزینه مناسب است و می تواند مسافت های ۱۰ کیلومتر ، ۴۰ کیلومتر ، ۸۰ کیلومتر و مسافت های طولانی تر را نیز پشتیبانی نماید. شما فقط باید از فاصله نوری مناسب جهت مسافت مورد نیاز استفاده نمایید و در نظر داشته باشید که ، قیمتها نیز بر همین اساس افزایش می یابد. هزینه های انتقال فیبر نوری مالتی مد ، از جمله فرستنده و گیرنده ، در محدوده ۵۰۰ تا ۸۰۰ دلار باشد. سیستم های انتقال که جهت استفاده در فیبرهای سینگل مد طراحی شده اند ، معمولاً بیش از ۱۰۰۰ دلار هزینه خواهند داشت.
نکته: فیبر نوری سینگل مد و فیبر نوری مالتی مد با یکدیگر سازگار نیستند. شما نمی توانید فیبر نوری مالتی مد و سینگل مد را باهم ادغام نمایید. همچنین ساختار شیشه ای آنها( هسته و روکش) نیز متفاوت است.
نتیجه گیری
به طور کلی ، فیبر نوری مالتی مد در شبکه های مرکز داده تا مسافت های ۵۵۰ متر مقرون به صرفه تر می باشد. فیبر نوری سینگل مد برای مسافت های بیش از ۵۵۰ متر مناسب تر است. البته انتخاب بین سینگل و مالتی در مسافت به میزان پهنای باند و ضریب عبور داده نیز بستگی دارد. علاوه بر مسافت انتقال ، هزینه کلی نیز باید در نظر گرفته شود. انتخاب فیبر نوری سینگل مد یا فیبر نوری مالتی مد ، با توجه به شبکه های شما هوشمندانه ترین انتخاب می باشد. امروزه روشی برای کابل کشی سینگل مد وجود دارد. بسیاری از مراکز داده و ارائه دهندگان فقط کابل کشی های سینگل مد را برای نصب های جدید انجام می دهند.
مشخصات عمومی را وارد کنیدتفاوت APC و UPC -کانکتور فیبر نوری
تیم پشتیبانی (b)
کانکتور با اتصال فیزیکی زاویه دار به اختصار APC یا Angled Physical Contact با توجه به نیاز صنعت در نوآوری جهت کاهش افت برگشتی یا Reflection loss در شبکه فیبر نوری سینگل مود طراحی و تولید گردید و به عنوان گزینه برتر در انتخاب کانکتور شبکه فیبر نوری سینگل مود مناسب می باشد. کانکتورهای فیبر نوری APC وادامه مطلب ...
کانکتور با اتصال فیزیکی زاویه دار به اختصار APC یا Angled Physical Contact با توجه به نیاز صنعت در نوآوری جهت کاهش افت برگشتی یا Reflection loss در شبکه فیبر نوری سینگل مود طراحی و تولید گردید و به عنوان گزینه برتر در انتخاب کانکتور شبکه فیبر نوری سینگل مود مناسب می باشد.
کانکتورهای فیبر نوری APC و UPC
کانکتور با اتصال فیزیکی اولترا به اختصار UPC یا Ultra Physical Contact در جهت توسعه کانکتور های با فرول اتصال فیزیکی معمولی یا PC طراحی و تولید گردید و دارای سطح فرول محدب می باشد اما با فرول APCفاصله زیادی دارد و از کیفیت پایین تری در کاهش افت برگشتی برخوردار می باشد.
اتصال کانکتور Ultra Physical Contact یا UPC در نتیجه پولیش مناسب تر بازتاب نوری (ORL) کمتری نسبت به کانکتور اتصال دهنده PC استاندارد ارائه می نماید و باعث می شود سیگنال های قابل اطمینان تری در تلویزیون های دیجیتال ، تلفن و سیستم های داده ، جایی که بیشترین مورد استفاده را برای کانکتور UPC امروز بر بازار فراهم نموده است ، باشد.
تشخیص و شناسایی کانکتور
با ورود کانکتور با اتصال فیزیکی زاویه دار APC به صنعت امروزه شبکه های فیبر نوری سینگل مود با استفاده از این نوع اتصال فیزیکی طراحی میگردند البته بیشتر در کشورهای پیشرفته.
گرچه بسیاری طوری بیان می نمایند که تفاوت APC و UPC در نوع پولیش آن می باشد و این موضوع تا حدودی نیز صحت دارد اما فرایند تولید هر دو کانکتور شامل فرایند پولیش و پردازش است و نکته اصلی زاویه دار بودن اتصال فیزیکی سر فرول و یا کانکتور Angled Physical Contact می باشد و به همین دلیل افت برگشتی کمتری نسبت به نوع بدون زاویه UPC و معمولی PC دارد. مقدار این زاویه ۸ درجه می باشد.
پرکاربرد ترین کانکتورهای فیبر نوری
PC ( اتصال فیزیکی):
کانکتورهای PC با انحنای بسیار کمی پولیش و سابیده می شوند، که باعث میشود شکاف هوا بین فیبر ها را کاهش می دهد. افت برگشتی کانکتور در بازه بین ۳۰ دسیبل و ۴۰ دسیبل قرار خواهد داشت.
UPC (اتصال فیزیکی اولترا) :
کانکتورهای UPC نیز دارای ساختار نهایی فرول محدب می باشند، اما سطح مناسب تر سرامیکی دارند. افت برگشتی سری UPC در بازه -۴۰ dB تا -۵۵ dB می باشد، که برای انتقال سیگنال های تلویزیونی و داده ها مناسب می باشند.
APC( اتصالات فیزیکی زاویه دار) :
کانکتورهای فیبر نوری APC دارای زاویه ای ۸ درجه در تقاطع فرول های مربوط به خود می باشند، که اتصالات بین فیبرهای نوری را حتی نزدیک تر می نمایند.
استانداردهای صنعت نشان می دهد که رفلکشن برگشتی کانکنورهای APC در محدوده -۶۰ dB می باشد و این سری پیشرفته ترین پولیش سر کانکتور می باشد و کمترین افت برپشتی را ایجاد می نمایند.
https://docs.msp-ict.com/The-best-and-most-used-fiber-optic-connectors-fa.html

مشخصات عمومی را وارد کنیدفرایند فیوژن فیبر نوری
تیم پشتیبانی (b)
فرایند فیوژن فیبر نوری را میتوانید از طریق لینک زیر مطالعه فرمایید: https://docs.msp-ict.com/What-is-Fiber-Optic-Fusion-Splicer-fa.html به طور خلاصه این فرایند دارای مراحل زیر می باشد: https://docs.msp-ict.com/img/blog/12.png مرحله نخست قراردادن شرینک حرارتی در انتهای یکی از دو تار فیبر نوری می باشدادامه مطلب ...
فرایند فیوژن فیبر نوری را میتوانید از طریق لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://docs.msp-ict.com/What-is-Fiber-Optic-Fusion-Splicer-fa.html
به طور خلاصه این فرایند دارای مراحل زیر می باشد:
https://docs.msp-ict.com/img/blog/12.png

مرحله نخست قراردادن شرینک حرارتی در انتهای یکی از دو تار فیبر نوری می باشد.
خدمات فیوژن فیبر نوری
نکته : بسیاری از همکاران به شرینک حرارتی نام کریمپ داده اند که کاملا اشتباه می باشد، کریمپ حرارتی وجود ندارد اما کریمپ نگهدارنده فیوژن وجود دارد، شما میتوانید اطلاعات بیشتری را از طریق لینک زیر دریافت نمایید:

https://docs.msp-ict.com/Fiber-optic-Heat-Shrink-METZ-Connect-fa.html
دستگاه فیوژن چیست ؟
مرحله دوم برداشتن روکش یا استریپ کردن فیبر و تمیز کردن با الکل و دستمال بدون پرز می باشد،
مرحله سوم کلیو کردن یا برش دادن فیبر می باشد که بوسیله کلیور صورت میپذیرد.
مرحله چهارم قرار دادن تارها در شانه های بازو دستگاه فیوژن و شروع فیوژن می باشد.
مرحله پایانی ذوب کردن شرینک حرارتی یا قفل کردن کریمپ می باشد.

مشخصات عمومی را وارد کنیدفیبر bend-insensitive
تیم پشتیبانی (b)
تارهای فیبر نوری BI همانطور که میدانید در برابر خمش افت ناچیزی در مقایسه با فیبر های نوری معمولی ایجاد می نماید. از مهمترین مشخصات فیبر نوری میتوان به طول موج، جذب و پراکندگی اشاره نمود، هر سه موارد ذکرشده، رابطه مستقیم با میزان افت در شبکه فیبر نوری دارند. فیبر های نوری BI به گونه ای طراحی شده اندادامه مطلب ...
تارهای فیبر نوری BI همانطور که میدانید در برابر خمش افت ناچیزی در مقایسه با فیبر های نوری معمولی ایجاد می نماید. از مهمترین مشخصات فیبر نوری میتوان به طول موج، جذب و پراکندگی اشاره نمود، هر سه موارد ذکرشده، رابطه مستقیم با میزان افت در شبکه فیبر نوری دارند. فیبر های نوری BI به گونه ای طراحی شده اند که رابطه بین طول موج و پراکندگی را به شکل بهینه تری برقرار می نمایند و نبایستی دیگر نگران خمش ها و افت در طول موج های بالا بود،
فیبر نوری ضد خمش
فیبر های نوری BI به عنوان گزینه شماره یک در انتخاب پچ کورد ها Patch cords می باشد، استفاده از فیبر های BI در پچ کورد ها باعث افزایش طول عمر آنها و همچنین عملکرد مناسب تر آنها خواهد شد.
همچنین در مورد انواع فیبر های نوری indoor و outdoor نیز استفاده از فیبر های نوری BI تحت استاندارد ITU-T G.657X و با توجه به ساطگار بودن آن با نسل های قبلی سینگل مود سبب اطمینان خاطر بیشتر در نصب و کارایی شبکه شما خواهد شد. تارهای فیبر نوری BI امروزه در نوع مالتی مود نیز ارائه میگردند.

https://docs.msp-ict.com/ITU-G65x-Standard-single-mode-fibre-optic-cable-fa.html
https://article.msp-ict.com/پچ-کورد-ها-در-شبکه-فیبر-نوری/
https://shop.msp-ict.com/فیبر-نوری-ضد-خمش-bend-insensitive/
مشخصات عمومی را وارد کنیدبازتابش کلی
تیم پشتیبانی (b)
شاخص شکست یا انکسار در شیشه یا هر ماده ای که توانایی انتقال نوری را دارد در واقع اندازه گیری میزان سرعت نور در آن ماده یا شیشه است و تغییرات در ضریب شکست همان چیزی است که باعث خم شدن نور و شکست آن می شود. شاخص شکست نور بر این اساس فراتر از یک زاویه مشخص ، شکست نور باعث می شود که نور از سطح منعکس شودادامه مطلب ...
شاخص شکست یا انکسار در شیشه یا هر ماده ای که توانایی انتقال نوری را دارد در واقع اندازه گیری میزان سرعت نور در آن ماده یا شیشه است و تغییرات در ضریب شکست همان چیزی است که باعث خم شدن نور و شکست آن می شود.
شاخص شکست نور
بر این اساس فراتر از یک زاویه مشخص ، شکست نور باعث می شود که نور از سطح منعکس شود. فیبر نوری با استفاده از مواد هسته و روکش کلد با شاخص مناسب شکست ، از این بازتاب برای به دام انداختن نور در هسته فیبر استفاده می نماید که اگر زاویه نور کمتر از یک زاویه خاصی باشد ، باعث بازتاب همه نور موجود می شود. ما آن را ” کل بازتاب داخلی” یا بازتابش کلی می نامیم.
ساختار فیبر نوری
اطلاعات بیشتر :
https://article.msp-ict.com/ساختار-فیبر-نوری-optical-fiber-structure/
مشخصات عمومی را وارد کنیدکابل های فیبر نوری پروژه های FTTH
تیم پشتیبانی (b)
کابل های فیبر نوری مورد استفاده در پروژه های رساندن فیبر نوری به منازل FTTH در دو گروه از لحاظ شرایط پیرامونی و محل استفاده تقسیم می گردند، کابل های Indoor که عموما تک رشته از نوع فیبر نوری سینگل مود با ویژگی عدم افت در برابر خمش ( سری G.657.X استاندارد ITU-T ) و با ساختار دراپ می باشند. رساندن فیبرادامه مطلب ...
کابل های فیبر نوری مورد استفاده در پروژه های رساندن فیبر نوری به منازل FTTH در دو گروه از لحاظ شرایط پیرامونی و محل استفاده تقسیم می گردند، کابل های Indoor که عموما تک رشته از نوع فیبر نوری سینگل مود با ویژگی عدم افت در برابر خمش ( سری G.657.X استاندارد ITU-T ) و با ساختار دراپ می باشند.
رساندن فیبر به منازل- FTTH
فرایند اتصال نیز به دو شکل اسپلایس مکانیکی و یا اسپلایس حرارتی (فیوژن فیبر نوری) ایجاد می شود که پیشنهاد بیشتر به استفاده از نوع فیوژن فیبر نوری می باشد، چرا که افت قرارگیری و برگشتی پایین تری در مقایسه با اتصال های مکانیکی دارد، کابل های مورد استفاده در رساندن فیبر به کافو های نوری از نوع میکروداکت و یا فیبر های نوری دمشی Airblown fiber می باشند که هر دو پس از قرار گیری کانال های میکروداکت به داخل آنها دمش می گردند، این دسته کابل های Outdoor شبکه FTTH به شمار می آیند.
طراحی شبکه فیبر نوری – FTTH
اطلاعات بیشتری را میتوانید از طریق لینک زیر کسب نمایید.
https://docs.msp-ict.com/fibre-optic-drop-cable-standard-types-fa.html
https://docs.msp-ict.com/Microduct-Cable-Outdoor-Optical-fiber-Cables-fa.html
https://shop.msp-ict.com/رساندن-فیبر-به-منازل-ftth/

مشخصات عمومی را وارد کنیدجوش فیبر نوری – فیوژن
تیم پشتیبانی (b)
کاربر ارجمند جوش فیبر نوری و فیوژن فیبر نوری به معنای فرایند اتصال تارهای فیبر نوری با استفاده از قوس الکتریکی می باشند که توسط دستگاه فیوژن انجام می پذیرد. جوش فیبر نوری - فیوژن چیست؟ در واقع فیوژن فیبر نوری فرایندی جهت اسپلایس یا اتصال دو یا چند تار فیبر نوری به یکدیگر بوده که همانطور که اشاره گردادامه مطلب ...
کاربر ارجمند جوش فیبر نوری و فیوژن فیبر نوری به معنای فرایند اتصال تارهای فیبر نوری با استفاده از قوس الکتریکی می باشند که توسط دستگاه فیوژن انجام می پذیرد.
جوش فیبر نوری – فیوژن چیست؟
در واقع فیوژن فیبر نوری فرایندی جهت اسپلایس یا اتصال دو یا چند تار فیبر نوری به یکدیگر بوده که همانطور که اشاره گردید توسط دستگاهی به نام دستگاه فیوژن صورت می پذیرد، تارهای نوری از هر طرف به صورت تکی یا چندتایی (ریبون Ribbon ) در داخل دستگاه فیوژن قرار می گیرند و سپس فرایند فیوژن که با تراز تارهای نوری روبروی یکدیگر شروع و در ادامه با ایجاد قوس الکتریکی Electric arc توسط الکترودهای کوچک و پیرو آن ذوب شدن تار ها و در نهایت پیوستن تار ها به یکدیگر ، صورت می پذیرد. دستگاه های فیوژن از لحاظ فناوری تراز ، در دو مدل قابل ارائه می باشند.
اسپلایس فیبر نوری
اتصال دو تار فیبر نوری به یکدیگر را اسپلایس فیبر نوری یا اتصال نوری می نامند ، تعریف های دیگری که نا متداول تر می باشند شامل پیوستن تار های نوری به هم ، سر بندی نوری و اتصال نوری می باشند که به طور کلی همانطور که اشاره گردید کمتر مورد استفاده می باشند. اتصال فیبر نوری بیشتر به دو شکل متفاوت صورت می پذیرد که شامل فیوژن فیبر نوری با قوس الکتریکی و اتصال مکانیکی (زدن کانکتور و یا اتصال مکانیکی سر به سر فیبر) می باشد.
خدمات فیوژن فیبر نوری
کسب اطلاعات بیشتر :»»»
https://article.msp-ict.com/فیوژن-فیبر-نوری-چیست؟/
https://docs.msp-ict.com/Optical-fiber-fusion-fa.html

مشخصات عمومی را وارد کنیدتفاوت شبکه سینگل مد – مالتی مد
تیم پشتیبانی (b)
تفاوت فیبر نوری تک حالته و چند حالته فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد هر کدام مزایای خاص خود را در مورد هزینه و کاربرد دارند. برای اینکه چه شبکه ای مناسب پروژه شما می باشد بایستی ابتدا به بررسی نیاز ها و کاربری زیر ساخت مورد استفاده پرداخت، در دید کلی آینده شبکه فیبر نوری حتما در اختیار شبکه سینگل مد خادامه مطلب ...
تفاوت فیبر نوری تک حالته و چند حالته
فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد هر کدام مزایای خاص خود را در مورد هزینه و کاربرد دارند. برای اینکه چه شبکه ای مناسب پروژه شما می باشد بایستی ابتدا به بررسی نیاز ها و کاربری زیر ساخت مورد استفاده پرداخت، در دید کلی آینده شبکه فیبر نوری حتما در اختیار شبکه سینگل مد خواهد بود اما هیچ دلیلی وجود ندارد که با صراحت کامل عنوان نمود فیبر نوری سینگل مد بهتر از مدل های مالتی مود می باشد ویا بالعکس.
انتخاب بستر شبکه دیتاسنتر – سینگل مد و مالتی مد
اینکه بین چه نقاطی و یا برای کدام زیر ساخت بستر شبکه فیبر نوری طراحی می شود و همچنین چه میزان از پهنای باند جهت انتقال ترافیک داده مورد نیاز است… در انتخاب نوع بستر شبکه نوری تاثیز گذار می باشد.
پشنهاد ما: انتخاب بهترین مورد برای برنامه های شما مناسب و کارآمد است.
در مقاله زیر به بررسی تفاوت فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد پرداخته ایم،
https://article.msp-ict.com/تفاوت-فیبر-نوری-سینگل-مد-و-مالتی-مد/

مشخصات عمومی را وارد کنیدتفاوت فیبر نوری OM3 و OM4
تیم پشتیبانی (b)
مهمترین تفاوت کابل فیبر نوری OM3 و OM4 از نظر عملکرد توانایی متفاوت آنها در ظرفیت انتقال داده و درواقع پهنای باند قابل ارائه می باشد. مشخصات فیبر نوری مالتی مد - OM3 از نقطه نظر ظاهری نیز بر اساس استاندارد رنگ بندی فیبر نوری TIA-598-C تجهیزات فیبر نوری و همچنین روکش انواع کابل و پچ کورد های مالتی مدادامه مطلب ...
مهمترین تفاوت کابل فیبر نوری OM3 و OM4 از نظر عملکرد توانایی متفاوت آنها در ظرفیت انتقال داده و درواقع پهنای باند قابل ارائه می باشد.
مشخصات فیبر نوری مالتی مد – OM3
از نقطه نظر ظاهری نیز بر اساس استاندارد رنگ بندی فیبر نوری TIA-598-C تجهیزات فیبر نوری و همچنین روکش انواع کابل و پچ کورد های مالتی مد OM3 رنگ فیروزه ای Aqua، و تجهیزات OM4 دارای رنگ بنفش Violet می باشند.
ظرفیت فیبر نوری OM3 و OM4
همانطور که میدانید فیبر نوری مالتی مد OM3 اولین نوع از فیبر های نوری مالتی مد با ویژگی عملکرد بر پایه لیزر می باشد ، لیزر های مورد استفاده در لینک های مالتی مد از نوع. VCSEL بوده که از لحاظ قیمت نیز به صرفه می باشند. گرچه ویژگی های فیبر نوری سینگل مد همواره برتر از تمامی فیبر های نوری مالتی مد می باشد.
مشخصات فیبر نوری مالتی مد – OM3
فیبر نوری OM3 از ظرفیت انتقال ۱۰ گیگابیت در ثانیه تا مسافت ۳۰۰ متر و همچنین ظرفیت انتقال ۴۰G تا مسافت ۱۰۰متر پشتیبانی می نماید، همچنین انتقال ظرفیت های ۱۰۰G و ۴۰۰G و ۲۰۰G نیز تا مسافت ۷۰ متر به شکل به بهره گیری از کانال های ۱۰G موازی با استفاده از راه حل های MPO/MTP با فیبر های نوری OM3 میسر می باشد. با ارائه فیبر نوری OM5 و فناوری SWDM و مالتی پلکسینگ کوتاه و ساده، فرستنده و گیرنده های نوری transceiver مالتی مد نیز همانند سری OM5 ظرفیت های بیشتری را پشتیبانی می نمایند، پشتیبانی از ظرفیت های پهنای باند بیشتر برای فیبر های نوری مالتی مد OM3 و OM4 نیز امروزه مهیا گردیده است البته به لطف فناوری های مورد استفاده در شبکه سینگل مد ( مالتی پلکسینگ).
یکی دیگر از فناوری های مورد استفاده در شبکه های FTTH یا transceiver آن سری Bi- directional اصطلاحا فرستنده گیرنده های دوطرفه که در شبکه سینگل مد بسیار شناخته شده بوده اند نیز امروزه برای فیبر های نوری مالتی مد طراحی و ارائه می گردند و توانایی انتقال دوطرفه تا ۱۰۰G را برای سری OM3 تا مسافت ۷۰ روی دو کور با کانکتور های LC در هر انتها میسر می سازد. ( QSFP-100G-SRBD )
فیبر نوری OM4
همانطور که پیشتر بیان گردید فیبر نوری OM4 همانند OM3 با فناوری لیزر های VCSEL سازگار می باشند ، قطر هسته فیبر نوری OM4 نیز ۵۰ میکرون می باشد و روکش هسته ( کلد cladding ) آن نیز ۱۲۵ میکرون می باشد ( ۵۰/۱۲۵μm ). طول موج های عملیاتی فیبر نوری OM4 شامل دامنه ۸۵۰ نانومتر. و ۱۳۰۰ نانومتر (nm*) می باشد و حداکثر افت ۲٫۸dB/km / 1.0 dB/km را در دامنه طول موج ها شامل می گردد.
مشخصات فیبر نوری مالتی مود – OM4
حداقل پهنای باند مودال موثر در فیبر نوری OM4 معادل ۴۷۰۰MHz*km و پهنای باند قابل دسترس معادل ۳۵۰۰MHz*km در طول موج ۸۵۰nm و ۵۰۰MHz*km در طول موج ۱۳۰۰nm می باشد، سرعت یا ظرفیت قابل پشتیبانی در فیبر نوری OM4 در بیشترین حالت با فناوری فرستنده و گیرنده های Bi-directional ( دوطرفه* نسل جدید transceiver ) معادل ۱۰۰Gb/s گیگابیت بر ثانیه می باشد که البته به تازگی توسط Cisco عرضه گردیده است، همچنین ظرفیت ۱۰Gb/s در فواصل تا ۵۰۰ متر و ۱Gb/s تا فواصل ۱۰۰۰ متر را پشتیبانی می نماید.

اطلاعات بیشتر >>
https://article.msp-ict.com/کابل-فیبر-نوری-om4/
https://article.msp-ict.com/کابل-فیبر-نوری-مالتی-مد-om3/
مقایسه OM3 و OM4

مشخصات عمومی را وارد کنید