مطالب :‌ ‌‌
/ ثبت نام
Mojtaba Montakhabi 881 روز پیش
بازدید 510 بدون دیدگاه

انواع کابل های فیبر نوری اوتدور Outdoor

انواع کابل های فیبر نوری اوتدور Outdoor ، کابل‌ های فیبر نوری مورد استفاده در فضای باز به عنوان کابل های فیبر نوری اوتدور Outdoor شناخته میشوند، این کابل ها در انواع مختلف با لایه های روکشی مقاوم تر در برابر شرایط سخت‌ محیطی و نیروهای مکانیکی پایداری بیشتری را ارائه می نمایند. کابل های فیبر نوری Outdoor یا کابل ‌های فیبر نوری مورد استفاده در فضای باز در اشکال مختلف کابل کشی شامل کابل های فیبر نوری قابل نصب به شکل هوایی ، کابل های کانالی و کابل های فیبر نوری با دفن مستقیم در دسترس می باشند. بنابراین کابل های فضای باز دارای ساختارها و طراحی های ویژه و ناهموار جهت مقاومت در برابر نور فرابنفش UV و نوسانات دمایی هستند و ممکن است دارای ویژگی هایی جهت مقاومت در برابر الزامات نصب در فضای باز باشند مانند مقاومت در برابر جوندگان و عوامل میکروبی و شیمیایی و فشار کششی مناسب.

انواع کابل های فیبر نوری اوتدور Outdoor

فهرست مطالب

انواع کابل فیبر نوری Outdoor

انواع کابل فیبر نوری Outdoor

 

کابل های فیبر نوری میکرو داکت2

 

کابل های فیبر نوری میکرو داکت

کابل های فیبر نوری میکرو داکت در کانال‌ها یا مجراهای پلاستیکی کوچکی قرار میگیرند که در فضایی شامل چندین مجرای داخلی دیگر و در محفظه‌های کوچک‌ تری قرار کی گیرند که می‌توان کابل‌های میکرو را با دمیدن Air Blown، جت کردن یا هل دادن در آنها نصب نمود. ساختار کابل های مایکروداکت لوز تیوب می باشد.

 

 

کابل های فیبر نوری دفن مستقیم Direct Buried Cables

در غیاب زیرساخت کانال (داکت)، کابل ها را می توان مستقیماً در یک ترانشه یا با استفاده از شیار نه چندان عمیق در زمین دفن نمود.
کابل های فیبر نوری دفنی در انواع لوز تیوب،‌ریبون ژله فیلد و بدون ژل قابل سفارش می باشند.

 

کابل های فیبر نوری دفن مستقیم 2

 

کابل های فیبر نوری هوایی Aerial

کابل های فیبر نوری هوایی یا Aerial بین تیرها یا دکل ها بصورت معلق شده و یا بر روی ساختمان ها نصب می شوند. برخی از آنها خود نگهدار هستند ADSS و برای تحمل وزن کابل به سیم مهار دار جداگانه نیاز ندارند. ( فیگوریت figure-8 ). آنها در ساختار های ریبون و لوز تیوب ارائه می گردند.

 

کابل های فیبر نوری هوایی Aerial

 

کابل های فیبر نوری دراپ Drop

کابل‌ های دراپ کابل‌ هایی هستند که از نقاط توزیع (پروژه های FTTH یا رساندن فیبر به منازل) به منازل یا به مشترک/کاربر کشیده می‌شوند. معمولا دارای ظرفیت های بین 1 تا 12 کور می باشند.

 

کابل های فیبر نوری دراپ Drop 2

 

 

کابل های فیبر نوری کانالی Duct

کانال ها (یا مجراها) یک محیط بسیار محافظتی برای کابل های فیبر نوری ارائه می دهند. آنها معمولاً دفن می شوند و سپس کابل ها با هوا دمیده می شوند، پرتاب می شوند، کشیده می شوند یا به داخل مجرا هل داده می شوند. کابل های کانالی معمولا طراحی لوز تیوب و یا ریبون دارند.

 

کابل های فیبر نوری کانالی 2

 

کابل های فیبر نوری تاکتیکی Tactical

کابل های فیبر نوری تاکتیکی با فناوری فیبر نوری تایت بافر و روکش فوق انعطاف پذیر یا Elastic کش سان ارائه می شوند. این کابل های ساختاری ماسب و محافظت حتی در مواجه با انفجار و عبور ادوات سنگین نظامی دارند و مقاومت بسیار بالایی نیز دارند.

 

کابل های فیبر نوری تاکتیکی Tactical

 

 

تعداد تارهای فیبر نوری (تعداد کر)

تعداد تار های فیبر نوری که مورد نیاز شما می باشد بستگی به تعداد لینک هایی دارد که بایستی ایجاد نمایید یا انتظار دارید در آینده ایجاد نمایید. همیشه توصیه می شود حداکثر تعداد تارهای فیبر نوری را در فضایی که در دسترس دارید نصب نمایید تا از فرایند های پرهزینه به روز رسانی جلوگیری نمایید. کابل های Outdoor را با تعداد فیبر از یک تا 1728 تار فیبر نوری می توان سفارش داد،‌ البته تنها تولید کنندگان بزرگی مانند کورنینگ توانایی تولید ظرفیت های بالای 432 کور را دارا می باشند.

 

ساختار فیبر نوری Outdoor

ساختار لوز تیوب، ریبون و تایت بافر؟

کابل‌های لوز تیوب رایج‌ترین ساختار کابل مورد استفاده در فضای باز Outdoor هستند که معمولا دارای یک عضو مستحکم مرکزی، تیوب های بافر حاوی تار های فیبرهای نوری، و دارای قابلیت ظرفیت تا تعداد بیش از 432 تار فیبر نوری هستند. ساختار لوز تیوب نصب و عملکرد بهینه اتصال را تضمین می نماید.

کابل های فیبر نوری Outdoor همچنین به شکل تار های نواری یا ریبون، معمولاً 12 فیبر در یک نوار (یا روبان) همانند ساختار لوز تیوب ارائه میگردند. کابل‌های ریبون ظرفیت بیشتری در تعداد فیبر نوری دارند و بیشترین تعداد فیبر را نسبت به سایر کابل ‌های فضای باز موجود ارائه می نمایند و اتصال فیوژن پرظرفیت ریبون را برای نصب و بازیابی سریع‌تر کابل امکان‌پذیر می نمایند.

معمولا به ندرت کابل های فیبر نوری Outdoor با ساختار تایت بافر ارائه می گردند. در مورد کابل های IN/OUT ساختار تایت بافر بیشتر در دسترس می باشد.

 

تفاوت لوز تیوب و تایت بافر

کابل فیبر نوری میکروداکت

امروزه در صنعت فیبر نوری پر مصرف ترین کابل فیبر نوری بیرونی Outdoor مورد استفاده،‌کابل های فیبر نوری میکرو داکت می باشد. کابل‌رهای فیبر نوری میکرو، کابل ‌هایی اب ساختار لوز تیوب مینیاتوری می باشند که تا بیش از 50 درصد کاهش در اندازه (قطر)، 40 درصد وزن کمتر، و 33 درصد ظرفیت بیشتر فیبر در هر کابل بیشتر را در مقایسه با کابل‌ های لوز تیوب سنتی ارائه میدهند. کابل های میکروداکت در ریز کانال ها (داکت) نصب می شوند و امکان استفاده مجدد از فضای مجرای متراکم را فراهم می نمایند. ارتقاء ظرفیت، انعطاف پذیری و مقیاس پذیری؛ و تکنیک های نوآورانه و مقرون به صرفه استقرار از مهمترین ویژگی هایی است که این کابل را پرمصرف ترین کابل صنعت فیبر نوری نموده است. شرکت کورنینگ Corning در حال حاضر بزرگترین تولید کننده کابل های میکروداکت و کابل های فیبر نوری در جهان می باشد، همچنین کابل های میکروداکت پر ظرفیت را با کمترین میزان قطر ارائه می دهد که تا 60٪ کوچکتر و 70٪ سبک تر از کابل های لوز تیوب سنتی هستند.

دی الکتریک (غیر هادی) و آرمور (زره دار)

زره یا آرمور Armour را می توان جهت افزایش استحکام مکانیکی و محافظت در برابر جوندگان در کابل های فیبر نوری اوتدور Outdoor لوز تیوب ( loose tube ) و کابل های ریبون ( Ribbon ) اعمال نمود. زمانی که یک کابل قرار است مستقیماً در زمین دفن شود، یک شرط پیش نیاز است. چنانچه کابل در کنار کابل های فشار قوی نصب گردد ،کابل های آرمور دار در صورت قرار گیری کنار این کابل های فشار قوی با توجه به وجود فلز رسانا در زره خود امکان انتقال جریان های الکتریکی کنترل نشده را فراهم می سازند، از این رو در پروژه های Outdoor زمانی که کابل کنار خطوط برق فشار قوی یا نزدیک آن مستقر می شود، باید انتخاب کابل دی الکتریک (بدون فلز) باشد، اگرچه امروزه گزینه های زره دی الکتریک نیز قابل دسترس است. کابل های فیبر نوری دی الکتریک (بدون زره یا آرمور) نیز ویژگی آنتی رودنت یا ضد جونده را دارا می باشند. در روکش این کابل ها طعم دهنده های نامناسب برای جوندگان تعبیه گردیده است. ( Stranded loose tube با مواد LLDPE )

ژله فیلد و عاری از ژل ( بدون ژل)

در کابل های فیبر نوری Outdoor به شکل سنتی، ژل در داخل تیوب های بافر جهت محافظت از تارهای فیبر نوری در برابر رطوبت مورد استفاده قرار می گرفت، اما به لطف پیشرفت ‌های فناوری در صنعت و مسدود نمودن کامل نفوذ آب به کابل، این عنصر یا در واقع ژل نامطلوب از فرایند طراحی و تولید کنار گذاشته شد، البته فقط این ویژگی مربوط تولید کنندگان برتری چون کورنینگ و متز کانکت و دراکا می باشد و بیشتر تولید کنندگان فناوری مقاومت کامل در برابر آب را در ساختار فیبر نوریر را ندارند.

در نتیجه بدون نیاز به تمیز نمودن تارهای فیبر نوری از ژل نامطلوب قبل از شروع فرایند اتصال، کابل ‌های بدون ژل آماده‌سازی سریع و کارآمدی بیشتر اتصال را امکان ‌پذیر می نمایند و از طریق حذف مواد مصرفی تمیز کننده باعث صرفه‌ جویی در هزینه ها می شوند.

تفاوت و نحوه شناسایی کابل های فیبر نوری Outdoor و Indoor

شناسایی کابل های فیبر نوری Outdoor

از طریق مطالعه استاندارد شناسایی کابل DIN EN IEC 60794-2-11 (VDE 0888-10) میتوانید به سادگی از روی حروف پرینت شده روی کابل ، ساختار کابل را شناسایی نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به لینک مراجعه فرمایید

 

 

کابل های فیبر نوری

تجهیزات فیبر نوری

 

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه