مطالب :‌ ‌‌
/ ثبت نام
Mojtaba Montakhabi 889 روز پیش
بازدید 653 2 دیدگاه

انواع کابل فیبر نوری ایندور indoor

انواع کابل فیبر نوری ایندور indoor، کابل های فیبر نوری ایندور indoor جهت استفاده در داخل ساختمان ها و محیط های مسقف، تونل های زیر زمینی و کانال های داخلی و به صورت کلی جهت تجهیز زیر ساخت های شبکه ستوان فقرات Backbone افقی و زیرشاخه های شبکه ستون فقرات داخلی ساختمان ها مورد استفاده می باشند. انواع کابل فیبر نوری ایندور  indoor در مقایسه با کابل های فیبر نوری Outdoor مورد استفاده در فضای باز با دو پارامتر کلیدی متفاوت هستند.

انواع کابل فیبر نوری ایندور indoor

کابل فیبر نوری ایندور – indoor دارای طراحی تایت بافر می باشند، به طور معمول داخل کابل از اجزایی شامل FRP که یک عضو تقویت کننده غیرفلزی است، تار های فیبر نوری تایت بافر ، کولر Kevler که جهت استحکام بیشتر ساختار کابل استفاده می شود و باعث می شود آن را در برابر تنش بالا تقویت نماید و و روکش بیرونی کابل مقاومت نماید، تشکیل شده است. نکته اصلی در استفاده از کابل های فیبر نوری ایندور – indoor ویژگی LSZH روکش آنها می باشد که در فیبر های نوری Outdoor روکش از مواد PVC سازگار با RoHS برای ساخت روکش کابل است. کابل با روکش LSZH استاندارد تعریف شده برای انواع کابل های استفاده در محیط های داخلی می باشد و به محافظت از محیط زیست و سلامت مصرف کنندگان نهایی کمک می نماید.

 

کابل های فیبر نوری داخلی (ایندور – indoor )

 

کابل های مناسب کاربردهای داخلی شامل موارد زیر است:

  • کابل های فیبر نوری تک رشته Simplex cables
  • کابل های فیبر نوری زیپ کورد Duplex cables
  • کابل های فیبر نوری تایت بافر Multifiber cables
  • کابل های فیبر نوری پلنوم Heavy-, light-, and plenum-duty cables
  • کابل های فیبر نوری بریک اوت Breakout cables
  • کابل های فیبر نوری ریبون Ribbon cables

 

 

گرچه این دسته بندی ها با یکدیگر اشتراکات دارند ، اما هر کدام روش های متداول قرارگیری تارهای فیبر نوری را نشان می دهند.

 

کابل های فیبر نوری تک رشته (سیمپلکس) Simplex cables

کابل فیبر نوری سیمپلکس از یک رشته شیشه فیبر نوری تشکیل شده است. فیبر سیمپلکس اغلب در مواردی استفاده می‌شود که تنها یک لینک انتقال و/یا دریافت بین دستگاه‌ها و یا زمانی که از سیگنال داده چندگانه استفاده می‌شود (ارتباط دو طرفه روی یک فیبر واحد bi-directional) مورد نیاز است.

 

کابل های فیبر نوری تک رشته (سیمپلکس) Simplex cables

 

کابل های فیبر نوری زیپ کورد Duplex cables

کابل فیبر نوری دوبلکس از دو رشته فیبر نوری شیشه ای تشکیل شده است. این کابل ها معمولاً در قالب ساختار “zipcord” ارائه می شوند، اغلب جهت ارتباط دو طرفه بین دستگاه هایی که در آن انتقال و دریافت جداگانه مورد نیاز است ، مورد استفاده قرار می گیرند.

جهت زیبایی و راحتی به جای دو کابل سیمپلکس از کابل دوبلکس استفاده می شود. کار با یک کابل دوبلکس ساده تر است، احتمال گیج شدن دو کانال کمتر است و ظاهر دلپذیرتر است. به یاد داشته باشید، کابل اکتریکی (برق) لامپ شما یک کابل دوبلکس است که به راحتی می تواند دو سیم مجزا باشد. آیا یک سیم دوبلکس در لامپ حس بهتری ندارد؟ همین فرایند در مورد کابل های فیبر نوری نیز رایج است.

برخی از تولید کنندگان مانند کورنینگ و متز کانکت دارای کابل های دوپلکس در ساختاری واحد می باشند که به آنها فیگور 0 می گویند.

 

کابل های فیبر نوری زیپ کورد Duplex cables

کابل های فیبر نوری تایت بافر Tight Buffered cables

انواع مختلفی از کابل های فیبر نوری تایت بافر که معمولا بین 1 تا 144  فیبر نوری را پشتیبانی می نمایند قابل ارائه است. فیبر های نوری تایت بافر همانطور که میدانید دراای ساختاری با محافظت بیشتر از تار های فیبر نوری می باشند. کابل های فیبر نوری ایندور indoor تایت بافر دارای روکش های مقاوم در برابر حریق و کم دود می باشند LSZH و در کلاس های مختلف مقاومت ارائه می شوند. روکش این کابل ها نیز از نرمی مناسبی برخوردار می باشد و به همین جهت انعطاف پذیری بالایی را در خمش های مورد نیاز در زوایای داخلی ساختمان ارائه می نماید.

 

کابل های فیبر نوری پلنوم Heavy-, light-, and plenum-duty cables

کابل های فیبر نوری پلنوم بیشتر در شبکه های محیط های پلنوم مانند فضاهای کابل کشی افقی اشاره دارند که ورودی هوا و مکان های برای تهویه سیستم کابل کشی در آن در نظر گرفته میشود، سقف های کاذب و عبور از سینی های قرار گرفته در فضاهای افقی همه مربوط به کابل کشی پلنوم اشاره دارند، کابل های پلنوم بسته به ظرفیت خود تعداد تار های فیبر نوری متفاوتی را دارا می باشند.

 

کابل های فیبر نوری پلنوم Heavy-, light-, and plenum-duty cables

کابل های فیبر نوری بریک اوت Breakout cables

کابل های Breakout دارای چندین کابل فیبر نوری سیمپلکس مجزا در داخل یک ژاکت بیرونی هستند. کابل های بریک اوت معمولا از زائده میانی Central Member دی الکتریک برای ثابت نگه داشتن کابل ها بهره می برند، در حالی که یک پوشش Mylar کابل ها/پرکننده ها را احاطه نموده است. روکش بیرونی دارای یک ریپکورد می باشد تا برداشتن آن سریع و آسان باشد. نکته کابل برک آوت این است که اجازه می دهد زیر واحدهای کابل در داخل به راحتی در هر طول مورد نیاز در معرض دید قرار گیرند. کابلهای برک آوت معمولاً بصورت دو یا چهار کور در دسترس هستند ، اگرچه کابل های پر ظرفیت تر نیز در مورد کابل های سربندی شده Pre-terminated fiber مورد استفاده قرار می گیرند.

کابل فیبر نوری بریک اوت breakout

 

کابل های فیبر نوری ریبون Ribbon cables

کابل های ریبون (نواری) از تعدادی تار فیبر نوری در کنار یکدیگر و در یک ژاکت واحد  بهره  می برند. در اصل، کابل فیبر نوری ریبون پیشتر در صنعت نوری در فضاهای باز و به عنوان کابل های Outdoor مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه از این نوع در کابل کشی دیتاسنتر ها و تجهیزات پر ظرفیت داخلی ارتباطی کامپیوترها نیز استفاده می شود (ترانک های فیبر نوری  MPO/MTP ). کابل های ریبون ایندور، معمولا دارای حداقل 8 و یا 12 فیبر و حداکثر 144 فیبر، با سطح مقطع بسیار کوچک می باشند. از آنها جهت اتصال تجهیزات درون رک ها، در برنامه های کاربردی شبکه و برای مراکز داده کامپیوتری استفاده می شود. کابل های ریبون در دو نسخه چند حالته (مالتی مد) و تک حالته (سینگل مد) قابل ارائه هستند.

 

کابل های فیبر نوری ریبون Ribbon cables

 

کابل های فیبر نوری

تجهیزات فیبر نوری

 

 

مجتبی منتخبی

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. عباسیون گفت:

    بسیار عالی و توضیحات کامل

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه