مطالب :‌ ‌‌
/ ثبت نام
Mojtaba Montakhabi 887 روز پیش
بازدید 789 بدون دیدگاه

10 راهکار جلوگیری از حملات سایبری

10 راهکار جلوگیری از حملات سایبری: در سال های اخیر امنیت سایبری از اهمیت خاصی برخوردار شده است . با تهدید های روز افزون برای مشاغل، شبکه ها ، داشتن یک راه حل امنیتی قوی کاملا امری ضروری است. شاید همه ما در مورد شرکت هایی که خسارت های هنگفتی متحمل شده اند و یا حتی شرکت هایی که به دلیل یک هک ساده کسب و کار خود را به کلی از دست داده اند، شنیده باشیم . تهدید های زیادی وجود دارند که خطرات ناشی از آنها را به هیچ عنوان نمیتوان نادیده گرفت. از باج افزار ها (Ransomware) گرفته تا فیشینگ ها (Phishing) که می توانند به قیمت از دست دادن بودجه کلی زندگی ما تمام شوند.
کلید اصلی مقابله، پیشگیری است و در این مقاله ما 10 راه برای جلوگیری از حملات سایبری و نحوه محافظت موثر از کسب و کار خود را به شما نشان خواهیم داد.

 

حمله سایبری چیست ؟

حمله سایبری سوء استفاده عمدی از سیستم ها و یا شبکه شما میباشد. حملات سایبری از کدهای مخرب برای به خطر انداختن کامپیوتر و یا داده ها و یا سوء استفاده از اطلاعات شما مورد استفاده قرار میگیرند. به همین منظور پیشگیری از حملات سایبری برای هر کسب و کار و سازمانی ضروری است.
در اینجا چند نمونه از حملات سایبری رایج آورده شده است:

• سرقت هویت، اخاذی، کلاهبرداری
• بد افزار (Malware)، فیشینگ (Phishing)، هرزنامه (Spamming)، جعل هویت (Spoofing)، جاسوس افزار (Spyware)، تروجان ها (Trojans) و ویروس ها (Viruses).
• دزدیده شدن دستگاه های قابل حمل از قبیل لپ تاپ ها و تلفن های همراه
• حملات(Denial of Service) Dos و DDos (Distributed Denial of Service)
• رخنه دسترسی
• کشف رمزهای عبور
• نفوذ سیستم
• تغییر ظاهر وبسایت و گمراه کردن کاربران
• سوء استفاده خصوصی و عمومی از مرورگر وب
• سوء استفاده از پیام های فوری (Instant messages)
• سرقت مالکیت با دسترسی غیر مجاز

 

10 راهکار جلوگیری از حملات سایبری

 

1 – کارکنان خود را آموزش دهید

یکی از رایج ترین راه ها که هکر ها و مجرمان سایبری به داده های شما دسترسی پیدا میکنند از طریق کارمندان شماست. آنها ایمیل های جعلی را با جعل هویت شخصی در سازمان شما ارسال میکنند و اطلاعات شخصی و یا دسترسی به فایل های خاصی را میخواهند و یا لینک های خاصی را در ایمیل ارسال میکنند. این لینک ها اغلب برای یک فرد نا آگاه یک لینک معمولی و سالم به نظر می آید. افتادن در دام هکر ها برای افراد نا آگاه به سادگی یک کلیک روی لینک اتفاق می افتد.

یکی از کارآمد ترین راه ها برای محافظت در برابر حملات سایبری و سوء استفاده از اطلاعات، آموزش کارمندان خود در زمینه پیشگیری از حملات سایبری و اطلاع رسانی حملات سایبری فعلی به آنها است.

کار هایی که آنها باید انجام دهند:

  • قبل از کلیک کردن روی لینک ها از صحت آنها مطمئن شوند
  • از ایمیل های دریافتی آدرس ارسال کننده آنها را چک کنند و از صحت آن مطمئن شوند
  • قبل از ارسال اطلاعات مهم و حساس، اگر درخواستی عجیب به نظر میرسد با دقت و اطمینان اقدام به ارسال اطلاعات نمایند و قبل از ارسال حتما موضوع را از طریق تماس تلفنی با درخواست کننده چک شود.

 

 

2 – همواره سیستم ها و نرم افزار های خود را به روز رسانی نمایید

اکثر حملات سایبری به دلیل به روز نبودن سیستم ها و نرم افزار ها اتفاق می افتد به این دلیل که سیستم ها و نرم افزار های به روز نشده نقاط ضعفی را به همراه خواهند داشت. بنابراین هکر ها و مجرمان سایبری از این نقاط ضعف برای دسترسی به شبکه شما استفاده میکنند و وقتی که آنها وارد شبکه شدند دیگر برای پیشگیری بسیار دیر است.

به این منظور پیشنهاد میشود روی یک سیستم مدیریت متمرکز سرمایه گذاری کنید که تمام نرم افزار ها و  سیستم ها را به روز رسانی و مدیریت میکند و سیستم شما را انعطاف پذیر و به روز نگه میدارد برای مثال برای به روز رسانی سیستم عامل های مایکروسافتی میتوانیم از WSUS (Windows Server Update Service) استفاده نماییم.

 

3 – حفاظت از نقطه پایانی (Endpoint)

حفاظت از نقطه پایانی، از شبکه هایی که به صورت ریموت از راه دور به دستگاه ها متصل شده اند محافظت میکند. تلفن های همراه و تبلت ها و لپ تاپ ها که به شبکه شرکتی متصل هستند، مسیرهای  دسترسی به تهدیدهای امنیتی را فراهم میکنند و این مسیر ها باید با نرم افزارهای حفاظت از نقطه پایانی محافظت شوند (Endpoint Protection Software).

 

 

4 – نصب فایروال Firewall 

انواع مختلفی از رخنه های پیچیده داده وجود دارد و هر روز نیز بر تعداد آنها افزوده می شود. نصب یک فایروال در جلوی شبکه ما و قرار دادن شبکه داخلی در پشت یک فایروال یکی از راهکار های موثر برای پیشگیری از هرگونه حمله سایبری است. سیستم فایروال هرگونه حملات Brute Force را که به شبکه و یا سیستم های شما انجام می شود را قبل از اینکه بتواند به چیزی آسیب برساند شناسایی و مسدود میکند.

 

5 – از اطلاعات خود نسخه پشتیبان Backup تهیه کنید.

در صورت بروز فاجعه که اغلب بر اثر حملات سایبری صورت میگیرد باید قبل از وقوع، از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کرده باشیم تا بتوانیم از، از دست رفتن جدی اطلاعات و داده ها و همچنین ضررهای جبران ناپذیر مالی ناشی از آن جلوگیری کنیم.

 

6 – دسترسی به سیستم های خود را کنترل کنید

شاید باورش سخت باشد اما یکی از حملاتی که میتوانید روی سیستم های خود دریافت نمایید میتواند حمله فیزیکی باشد. به همین منظور کنترل اینکه چه کسی میتواند به شبکه ما دسترسی داشته باشد یک امر اجتناب ناپذیر است. یک فرد به سادگی میتواند وارد دفتر یا شرکت شما شود و یک USB حاوی فایل های آلوده را به یکی از کامپیوترهای شما متصل کند و به آنها اجازه دسترسی کامل به کل شبکه شما و اطلاعات آن و همچنین امکان آلوده کردن آنها را بدهد.

پس نظارت بر اینکه چه کسی به کامپیوترهای شما دسترسی دارد ضروری است، داشتن یک سیستم امنیتی محیطی مثل دوربین های مداربسته راهکار بسیار مناسبی برای جلوگیری از جرایم سایبری و حملات از این قبیل است.

 

7 – امنیت وای فای (wifi Security)

امروزه دستگاه های وای فای در همه جا استفاده میشود و این دقیقا یک خطر جدی است. هر دستگاهی میتواند با اتصال به شبکه به راحتی آلوده شود و اگر این دستگاه آلوده به شبکه شرکت یا سازمان شما متصل شود، کل سیستم شما در معرض تهدید جدی قرار خواهد گرفت.  ایمن سازی شبکه وای فای (wifi Network) و پنهان کردن آن یکی از امن ترین کارهایی است که میتوانید انجام دهید. با توسعه روز افزون دستگاه هایی که میتوانند به شبکه شما متصل شوند، خطر قرار گرفتن سیستم شما در برابر تهدیدها نیز روز به روز افزایش خواهد یافت.

 

8 – حساب های شخصی کارمندان

هر کارمند می بایست جهت استفاده از هر برنامه از حساب کاربری شخصی خودش وارد سیستم شود تا بتواند از برنامه های مورد نیاز خود استفاده نماید. اتصال چندین کاربر تحت یک حساب کاربری میتواند کسب و کار شما را در معرض خطر قرار دهد. داشتن حساب های کاربری مجزا و لاگین های جداگانه به شما این امکان را میدهد تا تعداد جبهه های حمله را کاهش دهید. همچنین داشتن حساب کاربری شخصی نه تنها امنیت بیشتری را فراهم خواهد کرد بلکه امکان مدیریت کاربران و همچنین سطح دسترسی کاربران به منابع را نیز فراهم خواهد نمود.

 

9 – مدیریت دسترسی

یکی از مخاطرات برای کسانی که صاحب کسب و کار هستند و کارمندانی دارند، نصب نرم افزار بر روی دستگاه های شرکت ها و سازمان ها میباشد که میتواند به راحتی سیستم کسب و کار شما را به خطر بیندازد. داشتن مدیریت قوی روی کاربران و حساب های کاربری و تعیین سطح دسترسی به داده های خاص مناسب برای هر کارمند یکی از راهکارهای مفید در حفاظت از کسب و کار شما میباشد.

 

10 – رمزهای عبور

داشتن رمز عبور های یکسان برای همه چیز یکی از تهدیدهای بسیار جدی است و اگر در چنین شرایطی هنگامی که یم هکر رمز عبور شما را بدست می آورد به همه برنامه ها و اطلاعات شما دسترسی پیدا خواهد کرد به دلیل اینکه از رمز های مشابه برای همه چیز استفاده کرده اید. قراردادن رمزهای عبور مختلف برای هر برنامه ای که استفاده میکنید یک راهکار امنیتی مناسب است و تغییر این رمز به صورت دوره ای باعث حفظ سطح بالایی از محافظت در برابر تهدید ها و حملات داخلی و خارجی میشود.

 

نتیجه گیری

وقتی بحث بر سر محافظت از کسب و کارتان در برابر حملات و جرایم سایبری است شاید تشخیص اینکه از کجا شروع کنیم دشوار باشد چرا که حجم زیادی از اطلاعات در این زمینه وجود دارد اما با توجه به مطالب ارائه شده و رعایت آنها در کسب و کار خود تا حد بسیار زیادی میتوان از وقوع حملات سایبری پیشگیری کرد

 

محمدرضا سلیمانی

 

 

کابل های فیبر نوری :

تجهیزات شبکه:

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه