روزنه عددی در فیبر نوری numerical aperture
روزنه عددی در فیبر نوری numerical aperture، روزنه عددی یا دیافراگم عددی به عنوان سینوس نیمی از زاویه پذیرش نور در فیبر تعریف می شود، دیافراگم عددی (NA) یک فیبر به عنوان سینوس بزرگترین زاویه ای که یک پرتو تابشی می تواند به جهت بازتاب کلی داخلی در هسته داشته باشد، تعریف می شود. پرتوهایی که خارج از زاویه مشخص شده توسط NA یک فیبر پرتاب می شوند، حالت های تابشی فیبر را تحریک می نمایند. شاخص هسته بالاتر، با توجه به روکش، به معنای NA بزرگتر است. با این حال، افزایش NA باعث افت پراکندگی بالاتر از غلظت های بیشتر ناخالصی های فیبر می شود. NA یک فیبر را میتوان با اندازهگیری زاویه واگرایی مخروط نوری که وقتی همه حالتهای آن برانگیخته میشود، تعیین نمود.
روزنه عددی در فیبر نوری numerical aperture
فهرست مطالب
- روزنه عددی در فیبر نوری numerical aperture
از نظر کیفی، NA معیاری برای سنجش توانایی جمع آوری نور یک فیبر است. همچنین نشان می دهد که چقدر آسان است که نور را به یک فیبر متصل نمایید.
اهمیت روزنه عددی در شبکه فیبر نوری
NA مخفف numerical aperture از این لحاظ مورد اهمیت است که نوری که در مخروطی از زاویه نیمه عمودی ni وارد می شود ، تنها داخل فیبر انتشار یابد. هرچه مقدار im یا NA بیشتر باشد ، نوری که برای انتشار در فیبر متمرکز می شود بیشتر خواهد بود. بنابراین دیافراگم عددی به عنوان ظرفیت جمع آوری نور در شبکه فیبر نوری در نظر گرفته می شود. روزنه عددی یا دیافراگم عددی به عنوان سینوس نیمی از زاویه پذیرش نور فیبر نیز تعریف می شود.
به عنوان مثال NA = Sin θa در جایی که θa ، زاویه پذیرش مخروط نامیده می شود.
اطلاعات بیشتر (لینک های مرتبط):
- کل بازتاب داخلی نور
- نویز – SNR و BER در فیبر نوری
- سیگنال های آنالوگ و دیجیتال
- فرکانس در فیبر نوری
- طول موج در فیبر نوری
- باند های طول موج
- جذب نور “absorption”
- فرمت های مدولاسیون
- پراکندگی رنگی
- بودجه افت
- محاسبه پراکندگی
فرمول روزنه عددی
NA = n1 √ 1 – n22 / n12
NA= (n12 – n22)1/2
در مورد فیبرهای تک حالته، NA محاسبه شده (زاویه پذیرش) با حداکثر زاویه تابش برابری نمی کند یا توانایی جمع آوری نور فیبر را توصیف نمی نماید.
فیبرهای تک حالته تنها یک حالت هدایت شونده دارند، پایینترین مرتبه حالت، که توسط پرتوهایی با زاویه تابش 0 درجه تحریک میشود. با این حال، محاسبه NA منجر به یک مقدار غیر صفر می شود. مدل پرتو همچنین زوایای واگرایی پرتوهای نوری را که با موفقیت به فیبرهای تک حالته جفت شده و از آنها ساطع می شود، پیش بینی نمی نماید. واگرایی پرتو به دلیل اثرات پراش رخ می دهد که توسط مدل پرتو در نظر گرفته نمی شود اما می توان با استفاده از مدل نوری موج توصیف نمود. از مدل انتشار پرتو گاوسی می توان برای محاسبه واگرایی پرتو با دقت بالا استفاده نمود.
اطلاعات بیشتر (لینک های مرتبط):
- کابل فیبر نوری
- انتخاب کابل فیبر
- تفاوت فیبر مالتی مد و سینگل مد
- تار فیبر نوری
- کل بازتاب داخلی نور
- تولید فیبر نوری
روزنه عددی یا دیافراگم عددی
روزنه عددی NA فیبر نوری
طبق قانون اسنل در محل ورود نور به فیبر نوری
n0 sin i = n1 sin θ
https://article.msp-ict.com/ضریب-شکست-نور-شاخص-شکست-فیبر-نوری/