عرض پالس نوری در OTDR
عرض پالس نوری در OTDR، مدت زمان عرض پالس در دستگاه OTDR، میزان نوری که به فیبر تزریق می شود را کنترل می نماید. هر چه عرض پالس بیشتر باشد، مقدار انرژی نوری تزریق شده بیشتر می شود و هرچه انرژی نوری بیشتری تزریق شود، مقدار نور بیشتری از فیبر نوری به سمت OTDR بازتاب خواهد شد یا بازتاب میشود و این میزان بیشتر نیز می گردد.
فهرست مطالب
عرض پالس نوری در OTDR
عرض پالس کشیده یا بلند جهت مشاهده مسافت های طولانی تری از کابل فیبر نوری استفاده می شود. عرض پالس بلند همچنین نواحی طولانی تری در شکل موج تست OTDR ایجاد می نماید که در آن اندازه گیری تا حدودی غیر ممکن می باشد. این منطقه در تست OTDR، منطقه مرده یا Dead Zone نامیده می شود. از سوی دیگر، عرض پالس کوتاه، سطوح کمتری از نور را تزریق می نماید، البته در حالت عرض پالس کوتاه منطقه مرده OTDR نیز کاهش می یابد.
عرض پالس کوتاه و بلند
مدت زمان عرض پالس معمولاً بر حسب نانو ثانیه داده می شود، اما می توان آن را بر حسب متر نیز بر اساس معادله زیر تخمین زد:
جایی که c سرعت نور در خلاء (2.99792458×108 m/s) است، T مدت زمان پالس بر حسب ns و n ضریب شکست می باشد.
به عنوان مثال، یک پالس 100 ns را می توان به عنوان یک پالس 10 متر نیز اشاره نمود.
فرایند ارسال پالس نوری در OTDR
OTDR پالس های نوری را به فیبر تحت آزمایش تزریق می نماید و اطلاعات مربوط به پراکندگی بازگشتی و همچنین بازتاب های فرنل را جمع آوری می نماید. نور دریافتی توسط OTDR مطابق با توان بازتابی مطابق با عرض پالس تزریق شده است.
فرایند ارسال پالس نوری در OTDR
عرض پالس و افت بازگشتی نور در فیبر نوری
ORL مخفف Optical return Loss یا افت بازگشتی نور در فیبر نوری پس از اندازه گیری سطح توان نوری بازتاب شده یا منعکس شده در فیبر مورد آزمایش با توجه به عرض پالس محاسبه می شود.
که در آن Po توان خروجی OTDR است، ∆t عرض پالس OTDR و ∫ Pr (z).dz بازتاب کل در طول فیبر نوری می باشد.
مدولاسیون کد پالس
مدولاسیون کد پالس به لاتین PCM مخفف pulse code modulation در واقع رایج ترین روش تبدیل سیگنال آنالوگ، مانند صدا، به سیگنال دیجیتال با نمونه برداری با نرخ منظم و تبدیل هر نمونه به یک کد دیجیتال معادل می باشد. داده های دیجیتال به صورت متوالی ارسال می شوند و پس از دریافت به فرمت آنالوگ بازگردانده می شوند.
پراکندگی پالس نیز در واقع به پراکندگی پالس های نوری هنگام حرکت در امتداد یک فیبر نوری اشاره دارد. ( pulse dispersion)، همچنین پخش شدن پالس نیز به پراکندگی یک سیگنال نوری در زمان و در حالی که در فیبر نوری منتشر می شود اشاره دارد. pulse spreading
پراکندگی در فیبر نوری را می توان به دو بخش تقسیم کرد: (1) پراکندگی مواد و (2) پراکندگی موجبر. پراکندگی مواد به دلیل وابستگی فرکانسی ضریب شکست شیشه است. درست مانند یک منشور که نور سفید را به رنگین کمانی از رنگ ها پخش می نماید، اجزای فرکانس مختلف با سرعت های متفاوتی در شیشه حرکت می کنند که منجر به پخش شدن پالس می شود. سهم دوم در پراکندگی فیبر ناشی از اثر موجبر است و به عنوان پراکندگی موجبر شناخته می شود. وابستگی ثابت انتشار به فرکانس را می توان با تغییر مشخصات ضریب شکست تغییر داد.
عرض پالس نوری که در واقع مقدار انرژی است که یک OTDR در حوزه زمانی به عنوان پالس آزمایشی خود منتقل می نماید، یکی از ویژگی های کلیدی قابل انتخاب در OTDR می باشد که اجازه می دهد تا خطاها را در ابعاد مختلف مسافتی در طول یک کابل ارزیابی نمایید.
کابل های فیبر نوری
کابل های شبکه مسی
تجهیزات فیبر نوری
نظرات کاربران