موج و ماهیت کوانتومی نور – مبانی ارتباطات نوری
موج و ماهیت کوانتومی نور – مبانی ارتباطات نوری، بسیاری از خواص نور مانند شکست نور، تداخل و قطبش را می توان با شکل موج نور توضیح داد. اما برخی دیگر، مانند افکت عکس، نشان میدهند که نور همیشه به شکل یک نوع تابش پیوسته رفتار نمیکند، نور از ذرات بسیار کوچکی به نام فوتون تشکیل شده است. این فوتون ها کوانتوم های ابتدایی هستند و نمی توان آنها را بیشتر تقسیم نمود. انرژی یک فوتون با معادله زیر بیان می شود: W = h · f، که در آن W برابر است انرژی در ژول [J]، h ثابت پلانک برابر 6.626 * 10-34Js و f فرکانس نور در هرتز [Hz] می باشد. فرکانس تابش نور از طریق c/λ محاسبه می شود که به موجب آن c سرعت نور در خلاء و برابر 2.99792458 * 10-8m/s و طول موج نور λ در متر [m] می باشد.
موج و ماهیت کوانتومی نور – مبانی ارتباطات نوری
چنانچه انرژی بر حسب eV بیان شود، تبدیل آن بدین صورت است که 1 eV = 1.602 * 10-19 همانطور که 1 V = 1.602 * 10-19J و 1 J = 6.25 * 1018eV است. ماهیت ذرات نور حتی از محاسبات ما نیز برجسته تر می شود، هر چه میزان طول موج کوتاهتر یا فرکانس بالاتر باشد.
طیف الکترومغناطیسی
شکل A نمای کلی از طیف الکترومغناطیسی نور را نشان می دهد. ناحیه امواج نوری شامل محدوده فرابنفش، نور مرئی و مادون قرمز می باشد.
شکل A نمای کلی از طیف الکترومغناطیسی
ظول موج های مورد استفاده در شبکه نوری
محدوده های مورد استفاده در انتقال نوری، محدوده مادون قرمز نزدیک بین 850 نانومتر تا 1600 نانومتر برای فیبرهای SiO2 (فیبر نوری شیشه ای، GOF) و محدوده مرئی بین 520 نانومتر و 650 نانومتر برای فیبرهای نوری پلیمری (POF و یا فیبر های نوری پلاستیکی) است که کمترین تضعیف را در این محدوده نشان می دهد.
یک نمای کلی از محدوده نوری در شکل B ارائه شده است. خط سفید به طور کیفی نشان دهنده رفتار افت فیبر های نوری پلاستیکی PMMA-POF می باشد.
شکل B طیف نوری UV، IR و قابل مشاهده طیف الکترومغناطیسی (POF: فیبر نوری پلیمر، GOF: فیبر نوری شیشه ای)
https://article.msp-ict.com/باند-های-طول-موج-فیبر-نوری-مخابرات/
اطلاعات بیشتر در مورد کابل های فیبر نوری
تجهیزات فیبر نوری
نظرات کاربران