کاربرد های میدانی دستگاه OTDR
کاربرد های میدانی دستگاه OTDR: دستگاه های OTDR کاربردهای گسترده و تست های متنوعی را در تحقیق و توسعه صنعت فیبر نوری و همچنین در تولید آن ارائه می دهد. در اینجا ما سه کاربرد میدانی OTDR را مورد اشاره قرار می دهیم شامل، افت در واحد طول، ارزیابی کانکتور ها و فیوژن های فیبر نوری، و محل خطا. این سه کاربرد در هنگام نصب و جهت نگهداری سیستم بسیار مهم می باشند اما ضروری نیستند. افت در واحد طول و ارزیابی کانکتورها و فیوژن ها را می توان با توان سنج نوری نیز انجام داد. مزیت OTDR در کاربردهای میدانی که شامل فواصل طولی قابل توجه تری می باشد این است که فقط یک انتهای فیبر بایستی در دسترس باشد. در کاربردهایی که شامل طول های لینک نوری کوتاه تری می باشند، مانند لینک های مورد کاربری در ادارات و تاسیسات، با پاور متر یا توان سنج نوری می توانید به راحتی و مطابق استاندارد فرایند تست را انجام دهید.
کاربرد های میدانی دستگاه OTDR
افت در طول واحد
بودجه افت لینک فیبر نوری تضعیف فیبر خاصی را فرض می نماید که افت در واحد طول می باشد. OTDR می تواند افت را قبل و بعد از نصب اندازه گیری نماید. اندازه گیری قبل از نصب اطمینان حاصل می کند که کابل فیبر نوری محدودیت های مشخص شده در مشحصات تولید کننده و استاندارد را رعایت می نماید. اندازهگیریها پس از نصب، هرگونه افزایش در افت را که میتواند ناشی از مواردی مانند خمیدگی یا بارهای غیرمنتظره باشد، بررسی می نماید.
ارزیابی فیوژن ها و کانکتور های فیبر نوری
از OTDR می توان در طول فرآیندهای نصب استفاده نمود تا اطمینان حاصل شود که تمام فیوژن ها و افت کانکتور ها در محدوده قابل قبولی هستند. چنانچه افت ها غیر قابل قبول باشند، فیوژن ویا کانکتور دیگری اعمال می گردد.
برخی از فیوژن ها قابل ترمیم هستند. با چرخاندن یک نیم از اسپلایس نسبت به دیگری، افت ناشی از عدم تقارن در فیبر یا اتصال را می توان به حداقل رساند. با چرخاندن فیوژن، صفحه نمایش OTDR برای تعیین نقطه کمترین افت و حداکثر انتقال مانیتور می شود.
دستگاه OTDR و اپراتور به طور معمول در مکان هایی مانند دفاتر مخابراتی و مرکز کنترل راه ها مستقر می باشند تا ارتباطات دور برد به طور پیوسته مورد رصد قرار گیرند.
محل خطا
خطاهایی مانند شکسته شدن تار فیبر نوری یا فیوژن ها ممکن است در حین یا بعد از نصب رخ دهد. یک لینک نوری در طول عمر 30 ساله خود دو یا سه بار به طور معمول قطع می شود. اگر کابل دفنی باشد یا در یک مجرا قرار گرفته باشد و یا فقط فیبر و نه کابل شکسته باشد، ممکن است محل خطا مشخص نباشد. OTDR یک روش مفید جهت مکان یابی دقیق عیب و در نتیجه صرفه جویی در زمان و هزینه به شمار می آید. مطمئناً OTDR از حفر چندین کیلومتر محل دفن کابل جهت عیب یابی اجتباب می نماید، البته در نظر داشته باشید که دقت دستگاه های OTDR متفاوت می باشد.
اطلاعات بیشتر:
ارتباطات نوری
آموزش شبکه
تجهیزات شبکه
نظرات کاربران